Αχαϊα

Πατρινό Καρναβάλι: Με πολιτική χροιά το κάψιμο του ‘άνεργου’ Καρνάβαλου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με μία φαντασμαγορική τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο μόλο της Αγίου Νικολάου, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου η αυλαία του πατρινού καρναβαλιού.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την λήξη τόνισε ότι «το καλύτερο καρναβάλι της χώρας μας έφθασε στο τέλος του, και για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ότι και μέσα σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, ο δημιουργός λαός είναι εκπληκτικός, είναι ο πρωταγωνιστής, είναι ο μοναδικός που μπορεί να φωτίσει το μέλλον.»

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «χιλιάδες καρναβαλιστές και καρναβαλίστριες, μικροί και μεγάλοι, με έμπνευση και υψηλή τεχνική, κατασκεύασαν καρναβαλικά άρματα, στολές μάσκες, καπέλα, ενώ με το αστείρευτο κέφι και την φαντασία τους, πλημμύρισαν την Πάτρα με ζωή», υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο, ότι «μπορούμε να συνεχίσουμε, διότι έχουμε την δύναμη».

Στην συνέχεια, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «η Πάτρα του καρναβαλιού, του πολιτισμού, των αγώνων βάζει το δικό της λιθαράκι για να έχει ο λαός αυτά που δικαιούται, να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Κατόπιν, ο δήμαρχος ευχαρίστησε «τους χιλιάδες που συνέβαλαν για μια ακόμη χρονιά, ώστε εκατοντάδες εκδηλώσεις να διοργανωθούν με επιτυχία και ασφάλεια».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο δήμο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «είμαστε στην παραλιακή ζώνη, η ανάπλασή της οποίας ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», προσθέτοντας ότι «μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να τη φέρουμε σε πέρας».

Η τελετή λήξης του καρναβαλιού ξεκίνησε με χορευτές της σχολής χορού «El Convetillo», όπου οι γυναίκες ντυμένες με κόκκινα φορέματα και μαύρες μάσκες και οι άνδρες με μαύρα κοστούμια και κόκκινες μάσκες, ανέβηκαν στη σκηνή και χόρεψαν λουσμένοι από έντονο κόκκινο φως.

Ο Καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες

Στην συνέχεια ανέβηκε στην σκηνή το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείτο από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ, έχοντας ως βασικό στοιχείο την φωτιά. Πυρσοί, κοντάρια, αλυσίδες, ειδικές κατασκευές με πυροτεχνήματα, συνέθεσαν μια «καυτή» χορογραφία.

Μετά τα δρώμενα, ο βασιλιάς καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ τα χιλιάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον πατραϊκό ουρανό.

Μετά τα πυροτεχνήματα, ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα των «15:50», ενώ η τελευταία νύχτα του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς, αλλά και διασκέδαση σε πεζόδρομους και πλατείες.

Δείτε βίντεο από την τελετή λήξης:

Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: «Βούλιαξε» η πόλη από 30.000 καρναβαλιστές (PHOTOS – VIDEO)

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα