Πατρών – Πύργου: Και ο φόρος αίματος καλά κρατεί..

Σε απέραντο νεκροταφείο ψυχών έχει μετατραπεί πια η Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου, αφού το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 33χρονο Μπαγκλαντεσιανό που παρασύρθηκε έπειτα από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στο στο ύψος του Βουπράσιου.

Το τροχαίο έγινε στο 39ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, όταν ένας
37χρονος οδηγός αυτοκινήτου μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος. Από τη σύγκρουση το όχημα του 33χρονου εξετράπη από την πορεία του και παρέσυρε τον 33χρονο Μπαγκλαντεσιανό που περπατούσε αμέριμνος και ανυποψίαστος σε κάθετη ανώνυμη οδό, προκαλώντας του θανάσιμο τραυματισμό.

Προχθές το βράδυ, λίγο πριν από τις 9μ.μ., ένα αυτοκίνητο κινούμενο επί της Πατρών-Πύργου, παρέσυρε μια νεαρή γυναίκα στο ύψος των Σαγεΐκων, με συνέπεια τον σοβαρό της τραυματισμό. Η άτυχη πεζή διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και από εκεί σε νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς ο τραυματισμός φέρεται να είναι σοβαρός.

Το… καρέ των ατυχημάτων στην Πατρών-Πύργου ολοκληρώθηκε χθες με δύο ακόμα τροχαία, όπου από τύχη δεν είχαμε πάλι θύματα. Γύρω στις 6μ.μ. ένα αυτοκίνητο εξετράπη από την πορεία του στο ύψος του Γομοστού, με συνέπεια τον –ελαφρύ ευτυχώς- τραυματισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Μισή ώρα αργότερα, γύρω στις 7μ.μ., όχημα χρηματοποστολής  εξετράπη από την πορεία του στο ύψος των Βραχνεΐκων και στη συνέχεια «τούμπαρε». Χάρη, όμως στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, οι δύο επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν σώοι και διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ η Τροχαία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία.

Δράσεις και δυσκολίες της Τροχαίας

Όπως γίνεται αντίληπτό, όσο καθυστερούν οι εργασίες κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, τόσο θα μεγαλώνει καθημερινά η αγωνία όλων μη συμβεί εκ νέου ατύχημα με τραυματίες ή νεκρούς. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι να ξεκινήσει η κατασκευή στο τέλος του έτους και μέσα σε δυόμισι χρόνια να έχει ολοκληρωθεί, παρέχοντας ασφάλεια στους πολίτες.

«Ο ρόλος του τροχονόμου είναι να είναι δίπλα στον οδηγό. Βασικός σκοπός και κύρια προτεραιότητά μας είναι να αποτρέπουμε τα τροχαία ατυχήματα, για αυτό έχουμε εκπονήσει ειδικό σχέδιο δράσης τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στους αυτοκινητόδρομους. Σίγουρα μπορεί να φταίνε οι καιρικές συνθήκες ή το οδικό δίκυτο, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των τροχαίων, ειδικά των θανατηφόρων, οφείλεται σε λάθος χειρισμό ή απερισκεψία του οδηγού ή και του πεζού. Εμείς οι ίδιοι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας», δήλωσε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Χαρ. Σφέτσος.

«Σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο 95 χλμ, η Τροχαία της Αμαλιάδας και του Πύργου αδυνατούν να αστυνομεύσουν όπως θα έπρεπε, παρέχοντας στους πολίτες την αναγκαία ασφάλεια, διότι το καλοκαίρι αυξάνεται ο πληθυσμός και σημειώνονται πολλά τροχαία, ακόμα και θανατηφόρα. Ειδικά η Τροχαία Αμαλιάδας τους θερινούς μήνες λειτουργεί με μικτές περιπολίες, με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε αστικής φύσης περιστατικά και να μην μπορεί να κάνει προληπτική αστυνόμευση ως το Βουπράσιο.

Μεγάλο κομμάτι μένει ακάλυπτο, όπως και η Τροχαία του Πύργου που έχει εδαφική αρμοδιότητα ως το Καλόνερο», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος.