Ηλεία Πολιτική

Πατρών-Πύργου: Στις Βρυξέλλες ο Καραμανλής για το έργο

Ακούστε το άρθρο

Στα μεγάλα έργα, για τα οποία έχει πει ότι θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών θεσμών και των αρμοδίων Υπηρεσιών της ΕΕ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Ερωτηθείς για το αν θα κάνει ανακοινώσεις για την τελική λύση που θα δώσει στην Πατρών-Πύργου και για το αν υπάρχει περίπτωση να “ξαναζωντανέψει” ολόκληρο τον οδικό άξονα μέχρι την Τσακώνα, ο υπουργός Υποδομών απάντησε:

«Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι η «Ολυμπία» Οδός λέγεται έτσι γιατί θα είχε κατάληξη στην Αρχαία Ολυμπία. Και είναι απαράδεκτο να μη συνδέεται η Αρχαία Ολυμπία, ένας από τους ιστορικότερους πολιτιστικά τόπους του πλανήτη μας. Προφανώς λοιπόν και επιθυμώ να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία και να συνδεθεί με τον άλλο μεγάλο οδικό άξονα, στην Τσακώνα. Έτσι, οι δύο μεγάλοι άξονες της Πελοποννήσου, ο Μορέας και η Ολυμπία Οδός θα λειτουργούν παράλληλα και με σύνδεση».
Και κατέληξε:

«Όταν όμως θες να κάνεις έργο, πρέπει να συνεργάζεσαι γόνιμα και σοβαρά και με αυτόν που δίνει τα χρήματα. Εμείς δεν θα κάνουμε τους καουμπόηδες της Ευρώπης. Θα συζητήσουμε με επιχειρήματα. Την προσεχή εβδομάδα, θα μεταβώ στις Βρυξέλλες και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα έργα που έχουν προβλήματα και εκκρεμότητες. Τα βήματα είναι: εξετάζουμε ένα σύνθετο πρόβλημα με σοβαρότητα, συνεννοούμαστε με την Ευρώπη και μετά προχωράμε με ταχύτητα στην υλοποίηση».

Όλη η επικαιρότητα