Ηλεία

Πατρών-Πύργου: Το τελευταίο μάθημα δύο καθηγητών

Ακούστε το άρθρο
Συντροφιά με το μπουζούκι του ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος- Ο χαμογελαστός και ήρεμος Νίκος Ρόδης – Δ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης: Πενθεί η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα – Συμβολικό κλείσιμο της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στα Λεχαινά την Τρίτη την ώρα της κηδείας

Το τελευταίο μάθημα παρέδωσαν τη Δευτέρα στους μαθητές τους ο Δημήτρης και ο Νίκος και λίγες ώρες μετά έφυγαν μαζί από τον δρόμο-φονιά για το αιώνιο ταξίδι.

Ο καθηγητής μαθηματικών Νίκος Ρόδης 57 ετών και ο καθηγητής Φυσικής Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών, ανήκαν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του Γενικού Λυκείου Λεχαινών που σήμερα πενθεί όπως και όλη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Δήμου. Και οι δύο καθηγητές ήταν μόνιμοι κάτοικοι Πατρών και τη διαδρομή

Αξιαγάπητοι

Ο Νίκος Ρόδης πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν ήταν καθηγητής στο ΓΕΛ εδώ και 7 χρόνια. «Σοβαρός όταν έπρεπε, με πολύ χιούμορ όμως για να μας χαλαρώνει» λέει μαθητής του που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που το πρωί ήταν στην έδρα, απέναντί του, σήμερα δεν υπάρχει.

Ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών καθηγητής φυσικής, ανήκε επίσης στο μόνιμο προσωπικό του ΓΕΛ εδώ και περίπου 15 χρόνια. Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αξιαγάπητος σε όλους τους μαθητές και λάτρης της μουσικής. Τον ελεύθερο χρόνο του ο Δημήτρης έπαιζε μπουζούκι και δεν ήταν λίγες φορές που τον προσκαλούσαν και τον παρακαλούσαν να παίξει μπουζούκι  σε γιορτές και εκδηλώσεις.

Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο  Δημήτρης εκτός του Νίκου ήταν και δύο αναπληρωτές καθηγητές που δεν τραυματίστηκαν. Πρόκειται για την ΓΧ φιλόλογο  και τον Μ.Α. οικονομολόγο και οι δύο αναπληρωτές στο ΓΕΛ εδώ και ένα χρόνο.

Κλειστά τα σχολεία

Από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο χαμό των δυο εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών σε τροχαίο δυστύχημα, σήμερα Τρίτη (14/1/20) τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα παραμείνουν κλειστά.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον τραγικό χαμό των δυο εκπαιδευτικών.
Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωάννης Λέντζας»

Κλειστό το Γενικό Λύκειο Λεχαινών και αύριο

Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών δεν θα λειτουργήσει αύριο λόγω συμμετοχής των καθηγητών και των μαθητών στις κηδείες των εκπαιδευτικών

Πενθούν εκπαιδευτές
και μαθητές

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Λεχαινών κ. Σπυροπούλου Παναγιώτα συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου των δύο καθηγητών δήλωσε στην «Πατρίς»:  «Θλίψη και μόνο θλίψη. Το ΓΕΛ Λεχαινών σήμερα πενθεί. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές είμαστε συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό δύο εξαίρετων ανθρώπων, δύο εξαιρετικών εκπαιδευτικών. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».

Ο καθηγητής  Ανδρέας Μίγκος δήλωσε: «Πληροφορήθηκα τον άδικο θάνατο δύο υπέροχων ανθρώπων, θύματα της οδού καρμανιόλα. Γνώριζα και τον Δημήτρη και τον Νίκο. Εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά  στις οικογένειές τους»

Στον δρόμο
που μας σκοτώνει

Το δυστύχημα συνέβη στο δρόμο που σκοτώνει κάθε μέρα ανθρώπους. Στο δρόμο φονιά, την ΕΟ Πατρών Πύργου. Οι τέσσερεις εκπαιδευτικοί επέστρεφαν με το ΙΧ του Δημήτρη στην Πάτρα, όπως έκαναν πάντα. Ο χάρος παραμόνευε στο 17ο χιλιόμετρο της Πατρών Πύργου στο ύψος των Καμινίων.

Για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στην Πατρών Πύργου, πέρασε από την προστατευτική μπάρα, βγήκε από τον δρόμο, χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ  και προσγειώθηκε στον παράδρομο σε ένα χωράφι κοντά σε ένα αυλάκι, όπου βρέθηκαν εκπαιδευτικά βιβλία. Ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε και τα 4 άτομα, ωστόσο οι δύο καθηγητές που κάθονταν μπροστά, οδηγός και συνοδηγός, ανασύρθηκαν νεκροί. Η εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.

Συμβολικό κλείσιμο της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στα Λεχαινά την ώρα της κηδείας

Αύριο Τετάρτη και ώρα 11πμ θα πραγματοποιηθεί συμβολικό κλείσιμο της Ε.Ο. Πατρών Πύργου. Είναι η ώρα κηδείας στη Πάτρα.

Κάλεσμα Δημάρχου κ. Γιάννη Λέντζα

Μετά και το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο με την απώλεια των δυο εκπαιδευτικών από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας, αποφάσισε σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών, αλλά και αγανάκτησης για τις παλινωδίες, σχετικά με τη κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου,  να προβεί σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού, στο ύψος των φαναριών των Λεχαινών, το πρωί της Τετάρτης (15/1/2020) από τις 11:00 έως τις 11:30. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης δήλωσε: «Είναι η πρώτη από τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσουμε για να κατανοήσουν οι «υπεύθυνοι» ότι το έργο αυτό πρέπει  να υλοποιηθεί. Τα ψέματα τελείωσαν.

Καλούνται όλοι οι Συνδημότες μας να συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία».

Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Λεχαινών για τον άδικο χαμό των δύο συναδέλφων.

Για άλλη μια φορά ο φόρος αίματος στον δρόμο καρμανιόλα της Πατρών Πύργου ήταν βαρύς. Δύο συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους επιστρέφοντας στις οικογένειές τους σε μια άκρως επικίνδυνη διαδρομή για το φτωχό μεροκάματο του τρόμου. Ο πόνος και η θλίψη είναι αβάσταχτη καθώς δύο ακόμα συνάνθρωποί μας προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που έχουν ποτίσει με το αίμα τους έναν επιεικώς απαράδεκτο και δολοφονικό δρόμο που έπρεπε να έχει φτιαχτεί χθες. Είναι ώρα να σταματήσει η άδικη αιματοχυσία και να δοθεί μια λύση άμεσα. Η οργή ξεχειλίζει μιας και το αυτονόητο έχει καταντήσει διαπραγματεύσιμο. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος τους θεατρινισμούς και τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να αναλάβουν την άμεση πρωτοβουλία για την κατασκευή της εθνικής οδού. Φτάνει πια… Η πίεση όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι διαρκής και ασφυκτική. Η σωστή οδηγική συμπεριφορά πρέπει να συμβαδίζει με τις σωστές υποδομές και την προστασία και την ασφάλεια των οδηγών. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Περιφέρειας Λεχαινών εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει και αιωνία τους η μνήμη, με την ευχή να αποτελέσει το αίμα τους το τελευταίο που χάνεται άδικα στον δρόμο καρμανιόλα.

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Μπροστά στο θλιβερό συμβάν της απώλειας των δυο συνανθρώπων μας, εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών, δεν χωρούν λόγια, και δεν αρκεί να εκφράσουμε τις ευχές και τις ελπίδες μας για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Είναι επιτακτική ανάγκη, το έργο αυτό, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει αποτίσει η Ηλεία σ’ αυτόν τον ¨δρόμο –καρμανιόλα¨, να ξεκινήσει και να παραδοθεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και στους χιλιάδες επισκέπτες του νομού μας.

Η κατασκευή του, η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι αυτονόητο πως δεν προσφέρεται για οποιουδήποτε είδους πολιτική εκμετάλλευση.

Για τους λόγους αυτούς, στη συνάντησή μας με τον κ.Καραμανλή, την προσεχή Τρίτη στο Υπουργείο Υποδομών, ο στόχος είναι να ληφθούν άμεσα οριστικά αποφάσεις για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την πραγματική έναρξη των εργασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας

Γιαννόπουλος Κων. Βασίλειος

Όλη η επικαιρότητα