Ηλεία

Πελόπιο: Στη γειτονιά των αγγέλων ο μικρός Άγγελος – «Έφυγε» στα 6 του χρόνια

Ακούστε το άρθρο

Είναι από αυτές τις φορές που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές μπροστά στον πόνο και τη θλίψη. Πως να περιγράψει κανείς άλλωστε την τραγική είδηση του φευγιού ενός νέου παιδιού στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών;…

Δεν πρόλαβε καν να ζήσει τα όνειρά του που έκανε σαν παιδί. Περίμενε με χαρά τη χθεσινή ημέρα που θα πήγαινε στην πρώτη τάξη του Δημοτικού. Εκεί όπου θα έβρισκε και τους φίλους του που τον περίμεναν για να συνεχίσουν το παιγνίδι τους. Δεν τα κατάφερε. Ο μικρός Άγγελος Κωνσταντόπουλος, από το Πελόπιο, «έφυγε» για το πιο μακρινό ταξίδι…

Ο Άγγελος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον -που δεν επιβεβαιώνονται από το νοσοκομείο- ο μικρός έπασχε από εγκεφαλίτιδα. Όλες αυτές τις ημέρες, πάλεψε γενναία, αλλά δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Βουβός πόνος

Η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τρία χωριά πενθούν και κλαίνε για τον μικρό τους Άγγελο. Το Πελόπιο όπου διέμεναν, το Γραίκα -τόπο καταγωγής της μητέρας του, καθώς και τα Μακρίσια όπου διατηρούσε κομμωτήριο. Συντετριμμένοι όλοι, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι το χαρούμενο παιδί, δεν είναι πια κοντά τους. Η μητέρα του Λένα Καστή, δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα αγκαλιάσει ξανά το παιδί της. Μια ολόκληρη κοινωνία πενθεί.. Πενθεί το θάνατο ενός παλικαριού μόλις έξι ετών.

Όρεξη για τη ζωή

Ο Άγγελος ήταν ένα παιδί με όρεξη για τη ζωή. Μάλιστα, του άρεσε το καράτε και παρακολουθούσε μαθήματα σε σχολή της περιοχής. Παράλληλα αθλούταν και στις ακαδημίες του Πέλοπα Πελοπίου.

Πριν από μερικές ημέρες, ο μικρός, έκανε ποδήλατο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στην πλατεία του χωριού. Τώρα οι φίλοι του, τον περιμένουν να γυρίσει.

Πρόσφατα, έγινε και αδελφός, καθώς οι γονείς του Λένα και Γιώργος έφεραν στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι τους, το οποίο ακόμα, δεν έχουν προλάβει να βαπτίσουν.

Το τελευταίο «αντίο»

Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και συγχωριανοί θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελό τους, αύριο Πέμπτη και ώρα 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πελοπίου.

Θερμή παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.


Τι είναι η εγκεφαλίτιδα

Η εγκεφαλίτιδα μπορεί να προκαλέσει γριππώδη συμπτώματα, όπως πυρετό ή πονοκέφαλο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σύγχυση σκέψης, επιληπτικές κρίσεις, ή προβλήματα με τις αισθήσεις και την κίνηση. Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας καταλήγουν μόνο με ήπια γριππώδη συμπτώματα ή ακόμα και καθόλου, γι’ αυτό και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Οι σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας, -αν και σχετικά σπάνιες, μπορεί να αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή των ασθενών.

Εκ των βασικών αιτίων της εγκεφαλίτιδας είναι οι ιοί. Αν και οι εμβολιασμοί έχουν συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας, ιοί όπως ο ερπητοϊός, ο ιός του Δυτικού Νείλου -που μεταφέρεται από τα κουνούπια και της λύσσας -που φέρεται από έναν αριθμό διαφορετικών ζώων, μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλίτιδα.

Όλη η επικαιρότητα