Αχαϊα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Αγγίζουν» τα 200 εκατ. ευρώ τα έργα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Ακούστε το άρθρο

Πενήντα έργα ύψους 192 εκατ. ευρώ εκτελούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προχθές στην πρώτη από τις τέσσερις τεχνικές συναντήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της παρακολούθησης του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και του ορθού προγραμματισμού, με κυρίαρχο στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Τα 42 έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 106.410.416 ευρώ. Άλλα τέσσερα έργα χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 12.749.832 ευρώ και άλλα τέσσερα προέχονται από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, προϋπολογισμού 73.654.690 ευρώ, τα οποία ολοκληρώθηκαν ή  βρίσκονται στην τελική τους φάση.

Τα 37 έργα είναι οδικά και προϋπολογισμού 171.096.055,38 ευρώ, πέντε είναι αντιπλημμυρικά (14,3 εκατ. ευρώ), πέντε εγγειοβελτιωτικά (4,59 εκατ. ευρώ), δύο περιβαλλοντικά έργα 766,664 ευρώ, και ένα αποχετευτικό έργο δύο εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης έργων, υλοποιημένα είναι τα  13, ολοκληρώνονται τα 10,  υπό εκτέλεση  βρίσκονται τα 8 και προς υλοποίηση είναι  19 έργα. Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη τεχνική συνάντηση στον Πύργο (10:00 π.μ.) στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας.

«Η Περιφέρειά μας διαθέτει έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με κυρίαρχο στόχο να διαμορφώσει ένα ελκυστικό παραγωγικό περιβάλλον για τη Δυτική Ελλάδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση διεκδικήσαμε έργα, εξασφαλίσαμε πόρους  και σήμερα βρισκόμαστε στη φάση της υλοποίησης. Οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί αφενός γιατί πρόκειται για έργα που περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες, αφετέρου γιατί η εκτέλεση των έργων συντελεί στην απορρόφηση εργατικού δυναμικού» δήλωσε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας.

Όλη η επικαιρότητα