Life Γυναίκα Παιδί

Πέντε μύθοι για το γάλα που κάθε μαμά πρέπει να γνωρίζει

Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα είναι, δυστυχώς, πως μέσα από τις συζητήσεις αυτές δημιουργήθηκαν ορισμένοι «μύθοι» οι οποίοι έφτασαν έως τις μέρες μας, δημιουργώντας λανθασμένες αντιλήψεις.

Για κάθε γονιό, λοιπόν, που νοιάζεται για το τι τρώει το παιδάκι του, είναι σημαντικό να καταρρίψουμε τους «μύθους» αυτούς και να προβάλλουμε την αλήθεια αναφορικά με το γάλα και φυσικά, τα άκρως σημαντικά για την ανάπτυξη του παιδιού ροφήματα γάλακτος.

Μύθος 1: Τα παιδιά μπορούν να παίρνουν το ασβέστιο που χρειάζονται και από άλλες πήγες

Είναι γεγονός πως υπάρχουν και άλλες τροφές, εκτός από το γάλα, οι οποίες περιέχουν ασβέστιο. Ωστόσο, για να λάβει ένα παιδί τις ποσότητες ασβεστίου που χρειάζεται, θα πρέπει να καταναλώνει γενικά τεράστιες ποσότητες από τις τροφές αυτές. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι τα νήπια από ενός έως τριών ετών και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν αυξημένες ανάγκες σε μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και σε συστατικά όπως ο σίδηρος, η βιταμίνη D, η βιταμίνη C και το φολικό οξύ. Τα παραπάνω είναι συστατικά τα οποία δεν μπορούν πάντα να καλυφθούν εύκολα πλήρως από τις στέρεες τροφές, δεδομένου μάλιστα ότι πολλά παιδιά δεν τρώνε όλες τις τροφές!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

πηγή

Όλη η επικαιρότητα