Ηλεία

Πέντε ναυαγοσώστες θα προσλάβει ο δήμος Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη πέντε ναυαγοσωστών με τρίμηνη σύμβαση ενέκρινε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στις παραλίες του κατά τη φετινή θερινή περίοδο.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Μεσσαλάς αναφέρθηκε στην εισήγηση της ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία η πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού ναυαγοσωστών είναι επιβεβληµένη και απολύτως απαραίτητη λόγω της κατεπείγουσας ανάγκης φύλαξης των πολυσύχναστων παραλιών του δήµου, την ασφάλεια των λουοµένων και προς αποφυγήν των βαρύτατων προστίµων από την απουσία ναυαγοσωστών.

«Ο ∆ήµος Πύργου είναι ως επί το πλείστον παραλιακός, αριθµεί πολλές παραλίες, τρεις εκ των οποίων έχουν χαρακτηρισθεί πολυσύχναστες (Αγ. Ηλίας, Σπιάντζα και Καβουρίου). Η νοµοθεσία στο θέµα ύπαρξης ναυαγοσωστών είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και από την 1η Ιουνίου εκάστου έτους ξεκινούν τα πρόστιµα για τους δήµους που δεν έχουν προσλάβει προσωπικό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Μεσσαλάς. Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της πρόσληψης πέντε ναυαγοσωστών (ΠΕ ή ΔΕ) με συνολικό κόστος 26.000 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα