Αποδράσεις

Πέντε πανέμορφες κρυμμένες παραλίες της Ιταλίας

Ακούστε το άρθρο

Οι διακοπές στην Μεσόγειο, δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Διότι, μπορεί να μην υπάρχουν τα εξωτικά cocktails, τα δεκάδες χιλιόμετρα χρυσαφένιας παραλίας και οι κοκκοφοίνικες, είναι όμως, πολύχρωμες και γεμάτες ζωή. Όπως και η Ελλάδα, έτσι και η Ιταλία, εκτός από παραμυθένια ομορφιά στις κατοικίες και τα παραθαλάσσια χωριά της, μπορούν να σας προσφέρουν κρυστάλλινα νερά και καλά κρυμμένες παραλίες που δύσκολα θα εντοπίζατε εάν την επισκεπτόσασταν ως… τουρίστας!

Διαβάστε επίσης

Φέτος το Καλοκαίρι λοιπόν, για όλους όσους δεν επιθυμούν να περάσουν τις «εκτός γραφείου» ημέρες σε κάποιο νησί των Κυκλάδων ή των Δωδεκανήσων, η Ιταλία μοιάζει σαν να είναι ο πιο κατάλληλος προορισμός για… αποσύνδεση από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Παρακάτω θα βρείτε τις πέντε πιο μαγικές και καλά κρυμμένες παραλίες της Ιταλίας για να κάνετε επιτέλους εκείνο το road-trip που τόσο καιρό αναβάλλετε.

Riserva Vendicari, Sicily

2

Πρώτη στάση, θα κάνουμε στην Σικελία. Δίπλα στην πανέμορφη και υποτιμημένη πόλη των Συρακουσών θα βρείτε μια φανταστική αγορά με ψάρια και θαλασσινά αλλά και μερικές πανέμορφες παραλίες. Μετά από μια τέτοια δροσερή εκδρομή γεμάτη ήλιο και αλάτι, μην ξεχάσετε να απολαύσετε κάποιο γεύμα στα μικρά και γραφικά εστιατόρια της πόλης.

La Pelosa, Sardinia

3

Η Σαρδηνία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όσους ψάχνουν καταγάλανες παραλίες και χρυσαφένια αμμουδιά. Πιο συγκεκριμένα, η La Pelosa είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν τη ρηχή θάλασσα για χιλιόμετρα, τα νερά της «πισίνας» που έχει αλλά και τον απολαυστικό «καυτό» ήλιο της Ιταλίας.

Punta Aderci, Abruzzo

4

Μπορεί το Abruzzo να είναι ένας από τους πιο όμορφους κρυφούς προορισμούς της χώρας, όμως ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας θυμίζει κάτι από τη χώρα μας. Καταγάλανα νερά και ησυχία, η Punta Aderci είναι η παραλία όπου η Φύση είναι… στα καλύτερά της! Εξίσου μαγικό θέαμα είναι οι ψαράδες που φαίνονται να κάνουν ξύλινες «παγίδες» για να πιάσουν ψάρια και θαλασσινά και να τα πουλήσουν στα γύρω χωριά.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

5

«Η παραλία των λαγών» βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού της Lampedusa, σε ένα από τα πιο μαγικά μέρη της Ευρώπης. Μπορεί ο κόσμος να μοιάζει με «απαγορευτικό» κατά την περίοδο του Αυγούστου, η παραλία αυτή μοιάζει να είναι ένας παράδεισος που βρίσκεται στη Γη. Ιδανικός βυθός για snorkeling, αλλά και το καταλληλότερο σημείο της περιοχής για χαλάρωση στη σχεδόν λευκή άμμο.

Baia delle Zagare, Puglia

6

Ανάμεσα στη Vieste και τη Mattinata βρίσκεται η περιοχή της Puglia Gargano, όπου η θάλασσα και οι παραλίες γίνονται πραγματικά, ένα. Εκεί θα βρείτε την πιο όμορφη παραλία της χώρας, η οποία έχει πάρει το όνομά της από το ιδιαίτερο τοπικό λουλούδι που ανθίζει εκεί την Άνοιξη. Ενώ, έρχονται να προσθέσουν λίγη μαγεία ακόμη, οι δύο αυτοί βράχοι που ξεπροβάλλουν από τη μέση της θάλασσας με σκοπό να δώσουν διαφορετικό χρώμα στα νερά τριγύρω τους. Έτσι, ανάλογα με τη θέση του ήλιου η θάλασσα παίρνει πράσινο, μπλε ή τιρκουάζ χρώμα. Αξίζει δε, να σημειωθεί πως οποιαδήποτε άλλη εποχή από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όποτε επισκεφτείτε το συγκεκριμένο μέρος, η παραλία μάλλον θα είναι μόνο δική σας!

πηγή

Όλη η επικαιρότητα