Αθλητισμός

Πέρασε το αίτημα της ΑΕΚ για αναδιάρθρωση τηλεοπτικών εσόδων

Ακούστε το άρθρο

Με μοναδική κερδισμένη την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League, καθώς η Ένωση θα εισπράττει από την εφετινή περίοδο τηλεοπτικά δικαιώματα με βάση την εμπορική αξία που είχε πριν από τον υποβιβασμό της. Κατά τα λοιπά ουδεμία ουσιαστική απόφαση ελήφθη σήμερα, καθώς τα καίρια θέματα της αναδιάρθρωσης, της ανακατανομής των τηλεοπτικών εσόδων, της συγκρότησης της ΚΕΔ και της εκπροσώπησης στην ΕΠΟ θα συζητηθούν στις 23 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της Προκήρυξης των Αγώνων Κατάταξης (play off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17, σε εκτέλεση απόφασης άμεσης ισχύος της UEFA.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση επί των θεμάτων 1,2,3 της Ημερήσιας Διάταξης συνεχιστεί την Πέμπτη 23/3/2017.

2/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε να επανέλθει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην προ του υποβιβασμού της εμπορική αξία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3/ Σε συνέχεια πρότασης του Εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Ζ. Βρύζα, επιτροπή της Super League θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με ΕΠΟ-FIFA-UEFA σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη συμμετοχή της Super League στη Γ.Σ. και Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4/ Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, όπως σε συνεργασία με την Price Waterhouse Coopers προβούν στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό των δαπανών της Super League.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Μετακινήσεων Διαιτητών.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

7/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου το ΕΣΚΑΝ να διατηρεί τα δείγματα ελέγχων doping για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA».

Πρόστιμο σε πέντε ΠΑΕ, αναβλήθηκε η απολογία του Σ. Θεοδωρίδη

Το δικαιοδοτικό όργανο της Super League τιμώρησε με πρόστιμο όλες τις ΠΑΕ που είχε καλέσει σήμερα σε απολογία, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής θα πρέπει να πληρώσει 22.000 ευρώ, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός από 9.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός 3.000 ευρώ.

Η απολογία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, για την αποβολή του στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, επειδή ο δικηγόρος του, Αργύρης Λίβας, παραμένει κλινήρης μετά από επέμβαση που υποβλήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Το αίτημα έγινε δεκτό, όμως η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου διευκρίνισε ότι αυτή είναι η τελευταία αναβολή που δόθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα