Αρθρογραφία

Περί γεννήσεως του Ιησού

Ακούστε το άρθρο

Συνέβη δε κατά τας ημέρας εκείνας, που επακολούθησαν εις την γέννησιν του Ιωάννου, να εκδοθεί  διάταγμα από τον Καίσαρα Αύγουστον, όπως εγγραφούν εις τους δημοσίους φορολογικούς καταλόγους όλοι οι κάτοικοι του κόσμου, που κυριαρχείτο από τους Ρωμαίους.

Η απογραφή αύτη ήτο η πρώτη, που έγινεν  εις την Ιουδαίαν, εις εποχήν  που ο Κυρήνιος ήτο ηγεμών της Συρίας και διακρίνεται από την δευτέραναπογραφήν, την οποίαν  βραδύτερον ενήργησεν  ο αυτός Κυρήνιος. Και επήγαινον όλοι να εγγραφούν εις τους φορολογικούς καταλόγους, καθένας εις την πόλιν από την οποίαν κατήγετο  η οικογένειά του.

Ανέβη δε και ο Ιωσήφ από την Γαλιλαίαν εκ της πόλεως Ναζαρέτ, όπου έμενεν, εις την Ιουδαίαν εις την πόλιν Δαβιδ, η οποία καλείται, Βηθλεέμ, επειδή κατήγετο από το γένος και την οικογένειαν του Δαβιδ.

Και επήγεν εκεί δια να απογραφεί με την Μαρίαν, την γυναίκα που ήταν αρραβωμισμένη με αυτόν και η οποία ήτο έγκυος και ως έγκυος εδηλώθη, δια να γίνει ούτω και ο Κύριος, τον οποίον εβάσταζεν εις τους κόλπους της , φορολογούμενος υπό τον Ρωμαϊκόννόμον. Συνέβη δε όταν αυτοί ήταν εκεί, να συμπληρωθούν και αι ημέραι δια να γεννήσει αυτή.

Και εγέννησε των πρώτον και μονογενή υιόν της  και τονπεριετύλοξε  με σπάργηανα και τον έβαλε μέσα εις την φάτνην, διότι λόγω της συρροής πολλών ξένων που ήλθαν να απογραφούν, δεν υπήρχε δι αυτούς τόπος εις το πανδοχείον, που εστάθυμευσαν δια να περάσουν την νύχταν.

Και ήσαν μερικοί ποιμένες εις την αυτήν χώραν, οι οποίοι έμεναν έξω εις τους αγρούς και εφύλαττον το ποίμνιόν των  παραμένοντες εις την σειράν άγρυπνοι καθορισμένας ώρας την νύκταν.

Και ιδού άγγελος Κυρίου παρουσιάσθη αιφνιδίως  εις αυτούς και φως λαμπρόν και εξαστράπτον, θείον και υπερφυσικόν τους περιεκύκλωσε και εφοβήθησαν υπερβολικά, διότι ακατάλαβαν αμέσως , ότι εκείνος ο οποιοςεπαρουσιάσθη δεν ήτο όμοιός των άνθρωπος, αλλά ύπαρξιςουρανία και υπερφυσική.

Και τους είπεν ο άγγελος. Μη φοβείστε, τουναντίον χαρήτε. Διότι ιδού σας αναγγέλλωχαρμόσυνονείδησιν, που θα σας προκαλέσει μεγάληνχαράν, η οποία θα είναι χαρά και δι όλον τον λαόν του Θεού. Θα είναι δε χαρά όλου του λαού, διότι εγεννήθη σήμερον δια σας Σωτής ο οποίος  ως άνθρωπος μεν είναι δικός σας, αλλά χρισμένος με το πλήρωμα της θεότητος, ως Θεός δε είναι και Κύριός σας. Και εγεννήθη εις την πόλιν του Δαβιδ,προς τον οποίον εδόθησαν αι επαγγελίαι, ότι από το γένος του θα προέλθει ο Χριστός…….

Από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο

Κεφ Β, στιχ. 1-11 σε μετάφραση

Παν. Ν.Τρεμπέλα.

Όλη η επικαιρότητα