Αγροτικά

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας από την ΕΑΣ Λεχαινών: Της ζητάει και τα ρέστα!

16919_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε? «τεντωμένο σχοινί» βρίσκονται, τις τελευταίες μέρες, οι σχέσεις ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Ε.Α.Σ. Λεχαινών, μετά την απόφαση της πρώτης να «ρίξει» στο Δημόσιο Ταμείο πρόστιμο, και μάλιστα με την ανάλογη προσαύξηση, το οποίο είχε επιβάλει στην Ένωση και παρέμενε απλήρωτο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι οφειλές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προς την Ε.Α.Σ. Λεχαινών ξεπερνούν… τις 10.000 ευρώ!

«Εμείς αναγνωρίζουμε το πρόστιμο, δεν λέμε ότι μας επιβλήθηκε άδικα. Κάποιος άλλος όμως, στην προκειμένη περίπτωση η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, φαίνεται ότι έχει ξεχάσει τις οφειλές της προς την Ε.Α.Σ. Λεχαινών» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο Διευθυντής της κ. Κώστας Βαρβαρέσος και συνέχισε: «Το ποσό του προστίμου ήταν 896 ευρώ και επειδή δεν το είχαμε πληρώσει, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το προώθησε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, για να το εισπράξει, μαζί με προσαύξηση 152, 32 ευρώ. Σύνολο, 1.048,32 ευρώ».

Σε έξαλλη κατάσταση ο Διευθυντής της Ε.Α.Σ. Λεχαινών πρόσθεσε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς»: «Μέσα σε όλη αυτή την οικονομική λαίλαπα που βρίσκεται η χώρα μας δεν έχουμε δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να έρθει να μας χτυπήσει την πόρτα για οφειλές. Και έρχεται και μας χτυπά την πόρτα για οφειλές ποιος; Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας; Αυτή που μας χρωστάει από το 2008 το ποσό των 10.248,18 ευρώ, για να είμαστε ακριβείς και το ξεχνάει; Και τα χρήματα αυτά δεν ήταν χρήματα δικά μου, ούτε του ταμείου. Ήταν χρήματα τα οποία θα έπρεπε να πάρει ο κοσμάκης που μας έφερνε το καλαμπόκι του?».

Τέλος, ο κ. Βαρβαρέσος είπε: «Αυτή η ενέργεια και μας έχει στεναχωρήσει και μας έχει εκνευρίσει αφάνταστα. Ας δείξουμε επιτέλους σε αυτό το νομό λίγη σοβαρότητα και λίγη υπευθυνότητα. Και ας σκεφτόμαστε και να ενημερωνόμαστε πριν ενεργήσουμε?».

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα