Ελλάδα

Περιφέρεια: Άμεσα ξεκινούν τα έργα στην εθνική οδό Αγρινίου – Καρπενησίου και Αγρινίου – Θέρμου, πράσινο φως απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ακούστε το άρθρο

Άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην υπογραφή σύμβασης για την συντήρηση και αποκατάσταση της εθνικής οδού Αγρίνιο – Καρπενήσι και Αγρίνιο – Θέρμο καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τον προσυμβατικό έλεγχο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, για το συγκεκριμένο έργο οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας εκπόνησαν μελέτη και ακολούθως υπεβλήθη αίτημα ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ένταξη οριστικοποιήθηκε τον Μάιο του 2017 και πλέον, με την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρώνεται ένας κύκλος χρονοβόρων διαδικασιών και ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

«Περιμέναμε καιρό αυτό το έργο. Μια παρέμβαση μεγάλης σπουδαιότητας για την Αιτωλοακαρνανία καθώς με τις εργασίες που προβλέπονται -και μάλιστα σε μήκος 87 χιλιομέτρων- θα βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια από το Αγρίνιο προς Καρπενήσι και Θέρμο. Μέλημά μας είναι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να μετακινούνται γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ιεραρχήσει ψηλά στις προτεραιότητές μας τα έργα οδοποιίας», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας έχει ήδη δώσει εντολή ώστε μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όλες οι εσωτερικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν στον συντομότερο χρόνο και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα άρσης της επικινδυνότητας, της συντήρησης και της αποκατάστασης της οδού.

Στο έργο περιλαμβάνονται χωματουργικές εργασίες (καθαρισμός τάφρων, αγωγών, κοίτης ποταμών και ρεμάτων άρση καταπτώσεων κ.ά.) επισκευές και συντηρήσεις σε μικρά τεχνικά έργα και αποκατάσταση όπου απαιτείται και φυσικά εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες, με προτεραιότητα σε φθαρμένα ή ολισθηρά τμήματα της οδού. Επίσης, προβλέπονται εργασίες πρασίνου, βελτίωσης της σήμανσης, αποκατάστασης των στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις κ.ά.

Είναι μιας μεγάλης έκτασης παρέμβαση που έρχεται να αναμορφώσει την εικόνα και την λειτουργικότητα της οδού και ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα στα σημεία που σήμερα υπάρχουν.

«Η Περιφέρεια, πέραν αυτού του έργου, έχει στον άμεσο σχεδιασμό της και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Όπως συμβαίνει και σε άλλα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας, έτσι και εδώ διεκδικήσαμε πόρους, σχεδιάσαμε, πιέσαμε ώστε όλα να τρέξουν γρήγορα και σήμερα να είμαστε ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Όλη η επικαιρότητα