Περιφέρεια Αττικής: Η νέα τουριστική της ταυτότητα παρουσιάζεται στην έκθεση Philoxenia 2017 (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Αττικής προβάλλεται στην διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2017 στην οποία συμμετέχει με το περίπτερο με αριθμό 15, Stand 25 στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 10-12 Νοεμβρίου 2017.

Η δημιουργία των θεματικών και γεωγραφικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών της Αττικής, καθώς και η προβολή τους σύμφωνα με την κεντρική στρατηγική και το σχέδιο τουριστικής προβολής 2016-2020, βρήκε την απεικόνιση της στο νέο τουριστικό λογότυπο της Περιφέρειας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

 

Όπως διαπιστώνεται το γενικό τουριστικό λογότυπο είναι λιτό και αντλεί έμπνευση από τα πολιτιστικά στοιχεία και σχήματα, τα χρώματα της θάλασσας και του φωτός που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την Αττική, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση της διαχρονικότητας του προορισμού με στόχο την εδραίωση της “Αττικής” στην συνείδηση του ταξιδιώτη. Όσο για την έμπνευση, αυτή προέρχεται από την εικόνα ενός ιωνικού κιονόκρανου του Ερεχθείου με φόντο το γαλάζιο Αττικό ουρανό και είναι μια εικόνα, που έχουν απαθανατίσει εκατομμύρια τουρίστες και φωτογράφοι σε έντυπες και ηλεκτρονικές αναφορές.

Το νέο λογότυπο με λέξεις:

Το τετράγωνο σχήμα της περιέχει τον ατέρμονα κοχλία, με πλευρές πιο ελεύθερες. Το τετράγωνο συμβολίζει τη σταθερότητα και τις 4 εποχές του έτους, ενώ η επιλογή μιας πιο ελεύθερης γραμμής για την περιφέρειά του, παραπέμπει στο ίχνος από ένα ελαφρύ κυματισμό σε μια παραλία. Η σπείρα που συνδυάζει το σχήμα ενός κύκλου, συμβολίζει τον χρόνο, το αέναο, την ανάπτυξη, την συνέχεια, τον ρυθμό της αναπνοής, της ίδιας της ζωής, είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή, ενώ επίσης είναι σχήμα που συναντάμε στα κιονόκρανα του ιωνικού ρυθμού, σχεδόν σε όλα τα σπουδαία δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και αρχιτεκτονικά μνημεία της Αττικής. Το γενικό τουριστικό λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής συμπληρώνεται με επί μέρους λογότυπα, που αφορούν όλους τους γεωγραφικούς προορισμούς και τα θεματικά προϊόντα και διαδρομές. Το γενικό τουριστικό λογότυπο, καθώς και όλα τα γεωγραφικά λογότυπα έχουν χρώμα γαλάζιο, ενώ όλα τα θεματικά λογότυπα (προϊόντα και διαδρομές) έχουν χρώμα πορτοκαλί με χρήση ντεγκραντέ, τόσο για το γενικό, όσο και για τα θεματικά λογότυπα, για να προσδώσει την φυσική αίσθηση της εικόνας του ουρανού και του ηλιοβασιλέματος.

Όλα τα αρχεία και το εγχειρίδιο χρήσης θα προωθηθούν στους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής για τις δικές τους εφαρμογές σύμφωνα με τις οδηγίες και την έγκριση του ΕΟΤ. Στο πλαίσιο της δυναμικής παρουσίας της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση Philoxenia 2017, έχουν ήδη προγραμματιστεί και καθοριστεί επαγγελματικές συναντήσεις και επαφές από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής με σημαντικούς εμπορικούς τουριστικούς παράγοντες και δημοσιογράφους από Αγγλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, Δανία, Νορβηγία, Τουρκία, Βέλγιο, Σουηδία, Ολλανδία.

Επίσης στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής συμμετέχουν και προβάλλουν τους προορισμούς τους οι νησιωτικοί Δήμοι Ύδρας, Πόρου, ο Δήμος Σαρωνικού, καθώς και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΑΙΑ), με τους εκπροσώπους τους.

“Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει και φέτος στην έκθεση Philoxenia 2017, παρουσιάζει την νέα τουριστική της ταυτότητα και το επικοινωνιακό της σχέδιο μέχρι το 2020. Φέτος προβάλλουμε συνολικά τον προορισμό της Αττικής, δείχνουμε όλη την δυναμική της Αττικής γύρω από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Ελευσίνα, τον Μαραθώνα, κυρίως τα νησιά και τα θεματικά της προϊόντα, τις δυνατότητες που έχει για θαλάσσιο τουρισμό ο επισκέπτης, για τον πολιτιστικό τουρισμό, για την γαστρονομία της. Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι πως η Αθήνα και η Αττική τελευταία παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική δίνοντας στο κλείσιμο του χρόνου μια αύξηση των αφίξεων σε ποσοστό 11%. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αυτή την δυναμική περαιτέρω να την εξελίξουμε. Παρουσιάζουμε παράλληλα και το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής το οποίο για πρώτη φορά στο περίπτερο της Philoxenia 2017 δείχνουμε το νέο λογότυπο της Αττικής, που πάνω στο επικοινωνιακό “όχημα” θα τρέξει την καμπάνια της Περιφέρειας Αττικής”, είπε μεταξύ των άλλων η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής κα Ελένη
Δημοπούλου.

Τέλος στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, δυναμική παρουσία έχει και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “η Ακρόπολη” τα μέλη της οποίας βοήθησαν στην γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, παρουσιάζοντας πλούσιες γεύσεις.