Ελλάδα Ηλεία

Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας: Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι σε φορείς και οργανισμούς – Ποιοι Ηλείοι ορίστηκαν

Ακούστε το άρθρο

Στον ορισμό εκπροσώπων σε φορείς και οργανισμούς που μετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.

Ειδικότερα, έπειτα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε αναδείχθηκαν οι συνολικά εννέα εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), οι οποίοι ανά παράταξη είναι:

Όλα Από την αρχή: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, Γιώργος Κοντογιάννης και αναπληρωματικό μέλος η Αγγελική Χαλιμούδρα

Δυτική Ελλάδα: Δικαίωμα στην Πρόοδο: Απόστολος Κατσιφάρας, Κωνσταντούλα Κατσαρή – Μαυραγάνη, Παναγιώτης Μπράμμος και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Λύτρας, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και Κωνσταντίνος Καρπέτας

Δυτική Ελλάδα Μπροστά: Δημήτρης Κατσικόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Ευθυμία Γρίνου και Χρήστος Κωστακόπουλος

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Νίκος Καραθανασόπουλος και αναπληρωματικό μέλος ο Νίκος Μωραϊτης

Σύμπραξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» – «Οικολογική Δυτική Ελλάδα»: Βασίλης Χατζηλάμπρου με αναπληρωματικά μέλη τους Κωνσταντίνο Κούστα και Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε. Τακτικό μέλος είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με αναπληρωτή τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Π.Δ.Ε Πρόεδρος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ενώ μέλη με τους αναπληρωτές τους είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι: Μιχαήλ Γούδας (Γιώργος Κοντογιάννης), Χρήστος Μπιλίρης (Νικόλαος Κατσουγκράκης), Σάββας Βλάχος (Διονύσης Καπλάνης), Δημήτρης Κατσικόπουλος (Παναγιώτης Ανδρικόπουλος).

Εξάλλου, στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Παρεμβάσεις» στην ΠΕ  Ηλείας, τακτικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με αναπληρωτή τον περιφερειακό σύμβουλο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη. Πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει συσταθεί από το 1998. Ιδρυτικά της μέλη που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι φορείς: Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της ΠΔΕ, όπως επίσης οι Δήμοι Ήλιδας, Πύργου, Πηνειού, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας.

Επίσης, ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Σύμβασης για την Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Τακτικό μέλος της Επιτροπής είναι ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος με αναπληρωτή τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Νικολακόπουλο. Στην ίδια Επιτροπή μετέχουν ακόμη τρείς εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε) και άλλοι τρείς εκπρόσωποι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας με την επωνυμία «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΗΛΕΙΑΣ (ΥΔΡΗΛ) Α.Ε». Η εταιρία έχει συσταθεί από το έτος 2001 και λειτουργεί με σκοπό την αξιοποίηση – εκμετάλλευση του υδατικού δυναμικού της Ηλείας

Τέλος, στο Δ.Σ του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ηλείας των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας & Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ορίστηκαν οι τακτικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους αναπληρωτές τους που είναι οι εξής: Χρήστος Μπιλίρης (Θεόδωρος Βασιλόπουλος), Νικόλαος Κοροβέσης (Βασίλης Γιαννόπουλος), Μαρία Μπίλια (Δημήτρης Νικολακόπουλος), Αθανασία Κουσκουρή (Διονύσης Καπλάνης). Σκοπός του Συνδέσμου, είναι η διαχείριση των έργων υδροδότησης και παροχή ύδατος αστικής χρήσης στους Δήμους του Νομού Ηλείας, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ολοκληρωμένα αντίστοιχα έργα.

Όλη η επικαιρότητα