Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Με …λυχνάρια η έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ηλεία

Υπό το φως λυχναριών, εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, πραγματοποιήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής έκτακτη σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, στην περιοχή της Φρίξας, όπου μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου, Κώστας Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Πετρούτσος.

Τα πύρινα μέτωπα έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια όπου χρειαστεί. Ανησυχούμε για τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, καθώς για μια ακόμη φορά χτυπήθηκε η πολύπαθη Ηλεία. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως η Διεύθυνση Πολιτιστικής Προστασίας συνεχίζουν να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί οτι ήδη από το Σάββατο, η Διεύθυνση Πολιτιστικής Προστασίας  με έκτακτη ανακοίνωσή της, είχε προειδοποιήσει για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, λόγω των θυελλωδών ανέμων.