Ελλάδα

Περιφέρεια: Έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας

Ακούστε το άρθρο

   Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και από την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε εκτάκτως χθες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι απαιτείται μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τυχόν εκτάκτων συμβάντων. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για ενημέρωση του κοινού για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται τόσο από δασική πυρκαγιά, όσο και από την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά ή επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου. Επίσης, περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν κίνδυνο θα πρέπει να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή να καλέσουν τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Προϊστάμενοι Τμημάτων των Π.Ε., όπως επίσης στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όλη η επικαιρότητα