Ελλάδα Οικονομία

Περιφέρεια: Προσλήψεις 343 ατόμων, μέσω του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ακούστε το άρθρο

Στο νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας σχεδιάσει 89 συνολικά δράσεις με 343 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας, με στόχο να υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Για μία ακόμη φορά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επεξεργάστηκαν τις υπηρεσιακές ανάγκες και προχώρησαν σε ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό για την Κοινωφελή Εργασία, ώστε να διασταυρωθούν παραγωγικά οι πραγματικές ανάγκες των ανέργων, με τις αντίστοιχες των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για την υλοποίησή των 89 έργων απαιτούνται και ζητήθηκαν 343 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών, τα οποία θα εργασθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι υποψήφιοι θα κληθούν από τον ΟΑΕΔ να υποβάλουν αιτήσεις για την πρόσληψή τους στις αντίστοιχες θέσεις.

Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα έχει 8μηνη διάρκεια, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική που θα επιτρέπει βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Να σημειωθεί ότι εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου οι Περιφέρειες να ενταχθούν και πάλι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Παραμένει ωστόσο σταθερός προσανατολισμός η ενίσχυση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Όλη η επικαιρότητα