Ηλεία

Περιφερειακό «στήριγμα» 100.000 ευρώ στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Ακούστε το άρθρο

Με το ποσό των 100.000 ευρώ θα συμβάλει στην αποκατάσταση προβλημάτων που εντοπίζονται ένεκα φθορών στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πύργου η Περιφέρεια. Όπως τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, υπογράφεται εντός των ημερών προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Πύργου και το υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση του μαντρότοιχου του ναού.

«Πρόκειται για ένα μικρό έργο το οποίο έχει και αυτό τη σημασία του. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ένας Ιερός Ναός που έχει χαρακτηριστεί ως Νεότερο Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι ένα έργο του Τσίλερ και είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ο μαντρότοιχός του τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Αυτό θα σήμαινε ότι τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια των πολιτών αλλά και οι περιουσίες των ατόμων που διαμένουν κάτω από τον ναό», ανέφερε ο κ.Γεωργιόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο με 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση του μαντρότοιχου.

«Θα ήταν εγκληματικό, για τους λόγους που προανέφερα, ο τοίχος να μένει έτσι ως είναι και οι εκκλήσεις που έχει κάνει καιρό τώρα ο Μητροπολίτης να μείνουν χωρίς ανταπόκριση. Ανταποκριθήκαμε λοιπόν, και μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε και αυτό το έργο προκειμένου να αποκατασταθεί η μάντρα και να εξασφαλιστεί το μνημείο», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα