Ηλεία

Περιφερειακό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο η ελαιοπαραγωγή και η νότια Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικά θέματα για την Ηλεία αναμένεται να διεξαχθεί μεθαύριο το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί στη φετινή ελαιοπαραγωγή στα λιοστάσια της Ηλείας αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας. Εισηγητής θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κων/νος Μητρόπουλος.

Παράλληλα, θα υποβληθούν για έγκριση δύο προτάσεις παρέμβασης σε οδικό δίκτυο της νότιας Ηλείας. Το πρώτο έργο αφορά τη βελτίωση οδού και αντιμετώπιση κατολισθήσεων με παραλλαγές στην Επαρχιακή Οδό από Ζαχάρω-Αρήνης προς Αρτέμιδα και Μάκιστο, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον κωδικό ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του 2018. Εισηγητής θα είναι ο αντιπερ/ρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Κων/νος Καρπέτας.

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή της νέας γέφυρας της Κορακοφωλιάς στον επαρχιακό δρόμο Θολό-Νέα Φιγαλεία, με προϋπολογισμό 2,7 εκατ. ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον κωδικό ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

Επίσης θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η προένταξη ενός νέου έργου στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα 2018 της ΠΕ Ηλείας, που αφορά τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε υδατορέματα εντός των Διοικητικών ορίων των Δήμων Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Εισηγητής θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Δικτύων, Γιάννης Λύτρας.

Όλη η επικαιρότητα