Καταναλωτές

Περιμένουν την Ανάσταση της αγοράς στην Αμαλιάδα

agora-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα δείγματα στην αγορά της Αμαλιάδας με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς οι καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον και ήδη ξεκίνησαν να κάνουν τα ψώνια τους, δειλά- δειλά βέβαια αλλά με προοπτική!

Οι καταστηματάρχες βιώσαν τις χειρότερες χειμερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών, έχουν επενδύσει πολλά στη Μεγάλη Εβδομάδα και ευελπιστούν στην «Ανάσταση» της αγοράς, που έχει υποστεί καθίζηση τους τελευταίους μήνες, ανάλογη βέβαια με την καθίζηση που έχει υποστεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός του κάθε καταναλωτή.

Έδειξαν ενδιαφέρον

Χθες, Μεγάλη Δευτέρα, καταγράφηκε μία σχετική κίνηση στην αγορά, με τους καταναλωτές να δείχνουν ενδιαφέρον για ρούχα και παπούτσια, λαμπάδες και ότι άλλο έχει σχέση με το Πάσχα.

Κάποιοι περιορίστηκαν μόνο στην έρευνα προκειμένου να ψωνίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, κάποιοι άλλοι έκαναν ήδη τα ψώνια τους, δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Προτεραιότητα αυτή την περίοδο έχουν τα παιδιά, ακολουθούν οι γυναίκες και ως συνήθως τελευταίοι έρχονται οι άνδρες, οι οποίοι θα ψωνίσουν εάν θα μείνει κάτι στο πορτοφόλι τους!

Αυτοί που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι νονοί και νονές, που πρέπει να θυμηθούν τα βαφτιστήρια τους.

Βέβαια, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες είναι ο καιρός. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις ότι οι βροχές είναι προ των πυλών και η θερμοκρασία πέφτει, δεν είναι υπέρ της αγοράς και όλοι εκφράζουν φόβους ότι αυτό θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους καταναλωτές.

Πάντως, θεωρούν ότι ο μεγάλος σύμμαχος είναι η μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη και οι καλές τιμές, οι οποίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι αυτό θα αξιολογηθεί δεόντως από τους καταναλωτές. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yaho.gr)

Όλη η επικαιρότητα