Ελλάδα

Περιπέτεια στη θάλασσα για τρεις νεαρούς: Κινδύνεψαν όταν άνεμοι παρέσυραν τη βάρκα τους

Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών νεαρών, τη βάρκα των οποίων παρέσυραν οι δυνατοί άνεμοιπου έπνεαν στον Βόλο, την παρέσυραν και την ανέτρεψαν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βγουν στην ακτή και να σημάνει συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι (09-06-2019), τρεις φίλοι ηλικίας 19, 21 και 22 ετών, είχαν πάει για μπάνιο στην παραλία Paradise και επιβιβάστηκαν σε μία φουσκωτή βάρκα με κουπιά για να κάνουν θαλάσσια βόλτα, παρά το γεγονός ότι φυσούσε πολύ δυνατά και υπήρχε κυματισμός.

Ο αέρας άρχισε να τους παρασύρει στα ανοιχτά της Καλλιφτέρης και στη συνέχεια της Αφήσσου, και δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ελαφρύ φουσκωτό αφού έχασαν τα κουπιά. Λουόμενοι από τις ακτές αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και ειδοποίησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όμως το φουσκωτό αναποδογύρισε από τον αέρα και οι τρεις φίλοι βρέθηκαν στην θάλασσα.

Τις άμεσες εκκλήσεις για βοήθεια άκουσαν από ένα ταχύπλοο που έσπευσε να βοηθήσει και να περισυλλέξει τους νεαρούς.

Ο 19χρονος κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να βγει κολυμπώντας στην ακτή, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν με το ιδιωτικό σκάφος στα Καλά Νερά, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι καλά.

Σε κατάσταση σοκ οι τρεις φίλοι περιέγραφαν τον τρόμο που ένοιωσαν, ενώ τα σκάφη του Λιμενικού που έσπευσαν από τον Βόλο βρήκαν αργότερα και περιμάζεψαν το φουσκωτό στα ανοιχτά του Αλατά.

via

Όλη η επικαιρότητα