Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Διήμερη συνάντηση για τους υπουργούς Ενέργειας – Στο επίκεντρο ενέργεια και κλίμα

Παραγωγή ενέργειας για την ανθρωπότητα, εξάλειψη των εκπομπών CO2 για τον πλανήτη: πάνω από 30 υπουργοί Ενέργειας ή Κλίματος συναντώνται σήμερα και αύριο, Τετάρτη, στο …

Βγαίνει ξανά από το «συρτάρι» ο Eastmed; – Από το Δασαρχείο Πύργου η πρώτη πράξη χαρακτηρισμού έκτασης

Οι ανακαλύψεις της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ, «μας φέρνουν πιο κοντά στη δημιουργία του αγωγού EastMed», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα LaRepubblica, γεγονός πάντως που ενδιαφέρει και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς σε περίπτωση που γίνει το έργο, τότε η διέλευσή του θα είναι και από την Hλεία, με την ελπίδα κάποιο από το φυσικό αέριο που θα μεταφέρει να «φτάνει» και στις επιχειρήσεις και τα σπίτια της περιοχής μας.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Και εγένετο το πράσινο τιμολόγιο – Τα 8 σημεία – «κλειδιά»

Μία σειρά από βασικά ζητήματα που αφορούν το νέο πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος εξειδικεύονται σε Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης και …

Επιφυλακτικοί οι Ηλείοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση!

Αντιμέτωπη με μια πιθανή νέα αναταραχή στον ενεργειακό τομέα βρίσκεται η Ευρώπη, έναν χρόνο μετά το σοκ που προκάλεσαν στη γηραιά ήπειρο οι ανατροπές που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Ιόνιο Πέλαγος

Το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ΥΑΠ περιλαμβάνει 25 περιοχές, συνολικής έκτασης 2,712 km2 και εκτιμώμενης ελάχιστης ισχύος 12,4 GW. Η πλειοψηφία των προτεινόμενων θαλάσσιων περιοχών ενδείκνυνται για πλωτής έδρασης τεχνολογία ΥΑΠ. Με βάση αυτό το σχεδιασμό, η Ελλάδα δύναται να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προώθηση νέων τεχνολογιών, να αποκτήσει εγχώρια τεχνογνωσία και να αναπτύξει την απαραίτητη εφοδιαστική αλυσίδα».

H Hλεία «μπαίνει» δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη της χώρας

Στον ενεργειακό χάρτη της χώρας βάζει τον νομό, μία ομάδα έμπειρων και ικανών Ηλείων επιχειρηματιών οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα σύστησαν την πρώτη ενεργειακή κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό να αποτελέσουν την «ασπίδα» των επιχειρήσεων ενάντια στις μεγάλες χρεώσεις και τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις του ρεύματος.

Ολοκληρώθηκαν οι τρισδιάστατες έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Στον «πάγο» το Κατάκολο και το 2024

Την πρόκληση των εξορύξεων από την Κρήτη μέχρι και τα Γιάννενα καλείται να αντιμετωπίσει στον τομέα της ενέργειας η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά και την περίπτωση και του Κατακόλου αλλά και του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Γ. Τσακίρης: Στόχος τα επόμενα 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ΑΠΕ

Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κοινωνία, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Ελλάδα «άνοιξε» τον δρόμο στον Εast Μed!

Άνοιξε ο δρόμος, τουλάχιστον όσον αφορά το ελληνικό τμήμα, για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med. Οι μελέτες περιβαλλοντικών όρων που τέθηκαν προς διαβούλευση σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, πήραν την έγκριση των περιφερειακών συμβουλίων και το έργο πραγματοποίησε το πιο σημαντικό βήμα.

Μελέτες διασύνδεσης του «EASTMED» με τα τοπικά δίκτυα

Eκτός από την θετική γνωμοδότηση επί της Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του EASTMED, στην τελευταία του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της  υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.»

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο Olympia Forum.

Η εφ. «Πατρίς» παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Την προοπτική η δυναμικότητα της Χώρας σε ΑΠΕ, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 10 GW, να τριπλασιαστεί μέχρι το 2030 γνωστοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Καλαματιανός οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ώστε να τονώσει την εγχώρια βιομηχανία στους τομείς της αλυσίδας αξίας των φωτοβολταϊκών πάρκων και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία σκοπεύουν να κινητοποιήσουν ειδικά για την πραγματοποίηση επενδύσεων στον κλάδο της παραγωγής εξαρτημάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Φυσικό αέριο: Το κόστος απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο – Στους top εισαγωγείς LNG η Ελλάδα

Οι προσπάθειες για απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειες, χωρίς παράλληλα η Ευρώπη να βυθιστεί σε ενεργειακή κρίση τον χειμώνα, …

Enel Green Power: H καινοτομία και η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εισάγει νέες, σύγχρονες τεχνολογίες στα επιχειρησιακά της κέντρα και καινοτομεί με επαναστατικές βιώσιμες πρακτικές στα έργα που διαχειρίζεται, κάνοντας πράξη το όραμά της: Enabling progress with sustainable energy.

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ ανακοίνωσε η Κύπρος

Ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κοίτασμα εντοπίστηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ENI-TOTAL στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ και κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

Υδρογονάνθρακες: Μεγάλο ενδιαφέρον για έρευνες σε περιοχές νότια της Κρήτης και του Ιονίου

Ξένες πετρελαϊκές εταιρίες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο αν και επί του παρόντος δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια πρόταση.

Πλαφόν στο φυσικό αέριο: Σήμερα η τελική απόφαση των Υπ. Ενέργειας

«Κλειδώνει» σήμερα -Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022-, το πλαφόν για το φυσικό αέριο, μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να παρθούν οι τελικές αποφάσεις στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας.

Το 2023 οι απαντήσεις για τις έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις πέντε θαλάσσιες παραχωρήσεις του Ιονίου Πελάγους και της Κρήτης.

Κατάκολο: «Άκυρο» και από ΔΙΠΑ για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων λόγω… Νatura!

Aποχαιρέτα τους… υδρογονάνθρακες που χάνεις» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της απάντησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ερώτηση …

Όλη η επικαιρότητα