Life

Περπάτημα στην άμμο: Κάνει καλό!

Ακούστε το άρθρο

Το περπάτημα στην άμμο είναι από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Είναι αναζωογονητικό και χαλαρωτικό, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζει όλο το σώμα και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.

Τα πόδια βουλιάζουν στην άμμο, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερη προσπάθεια και ενέργεια για να περπατήσει κάποιος. Σύμφωνα με Βέλγους ερευνητές, απαιτείται 2,1-2,7 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτήν που χρειάζεται το περπάτημα στο δρόμο.

Έτσι, εκτιμάται ότι μπορεί κάποιος να κάψει μέχρι και 50% περισσότερες θερμίδες από το κανονικό βάδισμα.

Το περπάτημα στην παραλία σε αργό ρυθμό, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, ακόμη κι από το τρέξιμο.

Γυμνάζονται όλοι οι μυς του σώματος και κυρίως, οι γάμπες, τα πέλματα, οι αστράγαλοι και οι γλουτοί. Βελτιώνεται επίσης, και η ισορροπία.

Η άμμος απορροφά τους κραδασμούς και έτσι, κάνει καλό στις αρθρώσεις.

Κάνει απαλό μασάζ στα πόδια, με αποτέλεσμα να βοηθάει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, η άμμος είναι φυσικό απολεπιστικό, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει τις πατούσες πιο μαλακές.

Εκτός όμως, από καλή άσκηση, το περπάτημα στην άμμο είναι και χαλαρωτικό. Σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και τον ήχο της θάλασσας, ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα.
Έρευνα του Πανεπιστήμιου Exeter στην Αγγλία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που περνάνε περισσότερο χρόνο στις παραλίες, έχουν λιγότερο στρες.

Σχετίζεται επίσης, με το φαινόμενο της γείωσης, δηλαδή τη σύνδεση του σώματος με την ενέργεια της γης. Η γη είναι μια ανεξάντλητη και φυσική πηγή ηλεκτρονίων και ενεργειακών πεδίων, που μεταφέρονται στο σώμα, όταν κάποιος είναι ξυπόλητος και έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Η ενέργεια αυτή, βοηθάει την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού και κυκλοφορικού συστήματος.

Πηγή: valueforlife.gr

Όλη η επικαιρότητα