Ηλεία

«Πεταλούδα» και μετρήσεις στο ΚΑΠΗ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας που διεξήχθησαν στις 15 και 16 Μαΐου, στο χώρο του ΚΑΠΗ Πύργου (περιοχή Αγ. Βαρβάρας), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Στο χώρο του ΚΑΠΗ υπήρχε και τις δυο ημέρες ιατρικό μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας που χειρίστηκαν εθελόντριες του συλλόγου, Ελένη Λιόντου και Κλωναρίδη Μαρία. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέτρηση οστικής πυκνότητας

μπορεί να δείξει αν κάποιος χρειάζεται να ενδιαφερθεί για τα οστά του περισσότερο ή αν έχει ήδη οστεοπόρωση! Όσο χαμηλότερη οστική πυκνότητα έχει κάποιος τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος κατάγματος…

Για την συγκεκριμένη ενέργεια μίλησε στην ΠΑΤΡΙΣ η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου λέγοντας πως: «Κατά την διάρκεια των δύο ημερών εξετάστηκαν 367 άτομα, από τα οποία πάνω από το 10% εμφάνισε ανησυχητικές ενδείξεις. Κάνουμε ότι μπορούμε για τους συμπολίτες μας προκειμένου να δίνουμε τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων, τόσο σε συνεργασία με την “Πεταλούδα” όσο και με άλλους συλλόγους. Το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ιατρό – Ορθοπεδικό Νικόλαο Δημόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Ευχαριστώ επίσης το Κέντρο Κοινότητας δήμου Πύργου για την Γραμματειακή υποστήριξη καθώς και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου “Marily” στον Πύργο για την δωρεάν φιλοξενία των εθελοντών του συλλόγου».

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) ενώ διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης και άλλων. Ο Σύλλογος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα προσφέροντας πάνω από 23.000 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Σκοπός του Συλλόγου είναι να καταφέρει να παρέχει ισοδύναμες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες της ελληνικής επικράτειας είτε αυτοί βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις είτε σε απομακρυσμένα μέρη.

Όλη η επικαιρότητα