Αχαϊα Πολιτική

Πέθανε ο Αχαιός Σπύρος Μαυραγάνης, πατέρας του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου

Ακούστε το άρθρο

Θλίψη για την οικογένεια του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, καθώς χθες «έφυγε» από τη ζωή του, ο πατέρας του, Σπύρος, σε ηλικία 87 ετών, λίγες ημέρες μάλιστα, μετά την ονομαστική του εορτή.

Ο εκλιπών είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή και ειδικεύτηκε στην αμπελουργία. Υπηρέτησε στον Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό φτάνοντας στο βαθμό του διευθυντή.

Με τις γνώσεις και την εμπειρία του είχε βοηθήσει πολλούς αμπελουργούς στην Αχαΐα. Μάλιστα, για την προσφορά του στη γεωπονική επιστήμη και ειδικότερα στην αμπελουργία τιμήθηκε από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από δήμο Ρώμης της Ιταλίας στο πλαίσιο συνεδρίου για θέματα του αμπελουργικού κλάδου.

Είχε εκπονήσει ειδικό συγγραφικό έργο στην αμπελουργία και θεωρείτο από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του αμπελουργικού κλάδου στην Ελλάδα.

Με την σύζυγό του Λεμονιά απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο Μαυραγάνη. Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών έχει αποκτήσει με την σύζυγό του Κατερίνα έναν γιο, τον Σπύρο, ο οποίος έχει το όνομα του παππού του.

Η κηδεία του Σπύρου Μαυραγάνη τελέστηκε σήμερα στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα