Ελλάδα Οικονομία

Πέθανε ο δημιουργός της Serenata, Άγγελος Ντάβος

Ακούστε το άρθρο

Πέθανε το πρωί της Τρίτης ο «μπαμπάς» της Serenata, Άγγελος Ντάβος, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Ο Άγγελος Ντάβος ήταν ο αυτοδημιούργητος ιδρυτής του ομίλου Bingo και ο άνθρωπος που δημιούργησε μεταξύ άλλων τα διάσημα brands Serenata, Κουκουρούκου, Amaretti αλλά και την Chipita.

Τα προϊόντα του γνώρισαν διακρίσεις σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα τους, με εξαγωγές σοκολάτας ακόμα και στην πατρίδα τους την Ελβετία, με βραβεία εξαγωγών. Η επιχειρηματική του αξία αναγνωρίστηκε με θέσεις σημαντικές όπως αυτή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων.

Ξεκίνησε από ένα υπόγειο στην Κυψέλη

Ο Έλληνας επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, ήταν απόφοιτος δημοτικού, αλλά μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών.

Η επιχείρηση του ξεκίνησε από ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη όμως κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με 4 σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση κι έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα, όπως το «Serenata και πάσης Ελλάδος».

Το 1993 πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Bingo στην οικογένεια Τόττη. Το 1989 είχε προηγηθεί η πώληση της Chipita στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί την Πέμπτη 12/12 στις 15:00 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη. Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.

via

Όλη η επικαιρότητα