Κόσμος

Πέθανε ο κομμωτής Τόνι Μάσκολο, συνιδρυτής των Toni & Guy

Ακούστε το άρθρο
Ο Τζουζέπε Τόνι Μάσκολο, συνιδρυτής της αλυσίδας κομμωτηρίων Toni & Guy, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Ο Τόνι Μάσκολο, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία ίδρυσε το πρώτο από τα σαλόνια κομμωτικής στο Κλάπχαμ, στο νότιο Λονδίνο το 1963 με τον μικρότερο αδελφό του, Γκαετάνο, γνωστό ως Guy.

Η εταιρεία γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και τους Tony & Guy εμπιστεύονταν οι γνωστότερες διασημότητες. Ο Τόνι Μάσκολο, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, πέθανε την Κυριακή.

«Ο Τόνι Μάσκολο ήταν ιδιαίτερα σεβαστός στην κοινότητα των κομμωτών, ήταν ευπρόσιτος και αφιέρωνε χρόνο σε όλους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δημιούργησε μια μακρά λίστα επιτευγμάτων, η οποία ξεπερνά τον κλάδο και περιλαμβάνει επιχειρήσεις, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και φιλανθρωπία», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Τόνι Μάσκολο γεννήθηκε στη Νάπολη το 1942. Ο πατέρας του, διάσημος κομμωτής, του δίδαξε, όπως και στους τέσσερις αδελφούς του να κουρεύουν μαλλιά από νεαρή ηλικία. Παρ’ ότι ενδιαφερόταν για καριέρα στη νομική, ο Τόνι Μάσκολο άρχισε να εργάζεται στα σαλόνια κομμωτικής του Λονδίνου, πρώτα ως βοηθός του πατέρα του. Όταν στον Γκάι δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβει το κομμωτήριο στο Κλάπχαμ όπου δούλευε, ο Τόνι Μάσκολο άφησε τη δουλειά του και οι δυο τους άνοιξαν το πρώτο Toni & Guy.

Η τραγουδίστρια Ντάστι Σπρίνγκφιλντ και ο συνθέτης Άντριου Λόιντ Ουέμπερ ήταν μεταξύ των διάσημων προσώπων που επισκέπτονταν το σαλόνι κομμωτικής Toni & Guy τη δεκαετία του ’60.

Από τότε, η εταιρεία αναπτύχθηκε και περιλαμβάνει δύο παγκόσμιους ομίλους franchised hair salons, με 475 Toni & Guys σε 48 χώρες και ακαδημίες κομμωτικής σε όλο τον κόσμο.

«Θα ήθελα να πω ότι εμείς επινοήσαμε όλες τις τάσεις. Έχουμε κάνει περισσότερα βιβλία, περισσότερα DVD, περισσότερες τεχνικές από οποιονδήποτε άλλο» είχε δηλώσει ο Τόνι Μάσκολο σε συνέντευξή το 2008 στην εφημερίδα «The Guardian».

Ο Τόνι Μάσκολο τιμήθηκε με το Παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες του στην τέχνη της κομμωτικής το 2008.

Πηγές: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα