Ομογένεια

Πέθανε ο ομογενής ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στρατηγός Mike Cokinos

Ακούστε το άρθρο

Το «Washington Oxi Day Foundation» με ανακοίνωσή του, εξέφραζε την λύπη του για τον θάνατο του ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Μάικ Κόκινου (Mike Cokinos).

Ο ομογενής απεβίωσε ειρηνικά στο Χιούστον του Τέξας την περασμένη Πέμπτη, 9 Αυγούστου, στα 98 του χρόνια, έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του. Τον Οκτώβριο του 2012 ο αείμνηστος Mike Cokinos τιμήθηκε με το βραβείο «Greatest Generation Award» του σε τελετή που έγινε στο Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ουάσιγκτον.

«Ηταν αληθινός πατριώτης, σπουδαίος πατέρας, εξαιρετικός σύζυγος, αφοσιωμένος Χριστιανός Ορθόδοξος και ηγετική φυσιογνωμία. Πραγματικά ένα περήφανο μέλος της ‘Greatest Generation’», επεσήμανε το Dignity Memorial, σημειώνοντας ότι υπήρξε πρώην πρόεδρος και μέλος της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Port Arthur. Ηταν τόσο περήφανος που ήταν στρατηγός και μπόρεσε να υπηρετήσει την πατρίδα του. Γι αυτό και την οικογένειά του», δήλωσε ο ανηψιός του, Andre Cokinos στην Beaumont Enterprise.

Καταλυπεί την σύζυγό του για 66 χρόνια Katherine, τα 7 του παιδιά και τους/τις συζύγους τους, Maria (Cokinos) Pappas και Christopher, Michael Cokinos και Rhonda, Paige Cokinos και Ellen, Gregory Cokinos και Page, Elyse Cokinos-Stevens και Rocky, Kevin Cokinos και Adonia, Christopher Cokinos και Jill, καθώς και 24 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Οι φίλοι, από καρδιάς είναι προσκεκλημένοι στο προσκύνημα της σορού από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Αυγούστου, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (5311 Mercer Street στο Χιούστον).

Η Νεκρώσιμος Ακολουθεία θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Τρίτης, 14 Αυγούστου, επίσης στον Αγιο Γεώργιο. Θα ακολουθήσει η ταφή με στρατιωτικές τιμές στο Forest Park Lawndale Cemetery.

Πηγή: Εθνικός κήρυκας

Όλη η επικαιρότητα