Αθλητισμός Κόσμος

Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΜotoGP Νίκι Χέιντεν

Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς, η μεγάλη μάχη που έδινε ο Νίκι Χέιντεν έληξε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Χέιντεν υπέκυψε στα τραύματά του και έφυγε τη Δευτέρα από την ζωή με το Maurizio Bufalini Hospital της Cesena να ανακοινώνει τον θάνατό του.

Ο 35χρονος Αμερικανός είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στον θώρακα, μεταφερόμενος ως πολυτραυματίας στο νοσοκομείο του Rimini και από εκεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Cesena. Είχε προηγηθεί τροχαίο ατύχημα, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της προπόνησής του με ποδήλατο, παρουσία κι άλλων ποδηλατιστών.

Ο Νίκι Χέιντεν είχε μακρά πορεία στους αγώνες, αποτελώντας για αυτόν οικογενειακή παράδοση από τον πατέρα και τους αδερφούς του. Το 2006 είχε κατακτήσει τον τίτλο στα MotoGP και το 2015 είχε μεταπηδήσει στα WSBK, ενώ πέρσι είχε πάρει μέρος σε δύο αγώνες στα MotoGP.

Ο Χέιντεν ήταν από τους αναβάτες που οι αντίπαλοί τους σέβονται, όπως αναφέρει το www.motomag.gr , τόσο για την αγωνιστική του παρουσία, όσο και για την στάση και το ήθος του, πράγμα που αποδεικνύεται με πολλούς τρόπους, και με πρώτο και κύριο ότι ο Hayden ήταν πάντοτε παρόν στους αγώνες των MotoGP συνομιλώντας με όλους.

Έζησε τραγικές στιγμές, όπως τον θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι και είχε αποδεχτεί ότι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι. Για αυτό και ο θάνατός του κατά την διαδικασία της προπόνησης, είναι ακόμα πιο τραγικός. Με τον Χέιντεν κλείνει ο κύκλος των Αμερικανών στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας και πλέον οι σκέψεις όλων είναι στην οικογένειά του, με την οποία ο Χέιντεν είχε τους πιο στενούς δεσμούς.

Όλη η επικαιρότητα