Κόσμος

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Αζεντίν Αλαϊά

Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γαλλο-Τυνήσιος μόδιστρος Αζεντίν Αλαϊά.

Ο Αλαϊά έγινε διάσημος για την μοναδική σχέση του με την αρχιτεκτονική του υφάσματος και τη γλυπτική του σώματος, με αποτέλεσμα πολλοί να τον θεωρούν τόσο σχεδιαστή όσο και αρχιτέκτονα. « Όταν κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να γίνω ένας σπουδαίος γλύπτης, στράφηκα στη μόδα», έλεγε ο ίδιος.

Mε το πιο αγαπημένο του μοντέλο, τη Ναόμι Κάμπελ.

Ο Γαλλο-Τυνήσιος σχεδιαστής μόδας, «ο τελευταίος μεγάλος couturier» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, εντυπωσίασε τον κόσμο της μόδας με τα ιδαίτερα υφάσματα που χρησιμοποιούσε, τα οποία αγκάλιαζαν αισθησιακά το γυναικείο σώμα.

Είχε ντύσει από την Lady Gaga και τη Γκρέτα Γκάρμπο έως την Μισέλ Ομπάμα και τη Ναόμπι Κάμπελ  και εκτοξεύθηκε στο χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1980 με τα υπερεφαρμοστά φορέματα του, ενώ είχε σχεδιάσει κοστούμια για παραστάσεις όπερας.

Με τη Μαντόνα τη δεκαετία του ’90.

Ήταν φειδωλός σε δηλώσεις και συνεντεύξεις, δεν εντάχθηκε ποτέ σε κανένα επιχειρηματικό κολοσσό και δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του.

Είχε έρθει σε ρήξη με την γνωστή διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour και τον Γερμανό σχεδιαστή Karl Laferfeld γιατί τους είχε επικρίνει.

Ο σπουδαίος Γαλλό-Τυνησίος σχεδιαστής ξεκίνησε την καριέρα του από τον οίκο Christian Dior ενώ συνέχισε την πορεία του δίπλα στον Guy Laroche και τον Thierry Mugler.

Λατρεύτηκε για το στυλ και την κοσμικό του ποιότητα και του άρεσε να διοργανώνει υπερπολυτελή ιδιωτικά πάρτι στο σπίτι του με καλεσμένους τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας και του Χόλιγουντ.

Πηγή: womantoc.gr

Όλη η επικαιρότητα