Ηλεία

«Πετρέλαια» Κάστρου: «Κάτι υπάρχει στο βυθό…»

Ακούστε το άρθρο

Ψαροντουφεκάς εντόπισε αντικείμενο που μοιάζει με νάρκη

Τρία εικοσιτετράωρα τώρα αρκετά μέτρα μακριά και δεξιά από την κοσμοπολίτικη παραλία «Πόλος» στη θέση «Πετρέλαια» στο Κάστρο , βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο, μέρα-νύχτα,  σκάφος του Λιμενικού Σώματος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης,  οι άνδρες του οποίου φαίνεται πως επιτηρούν την περιοχή για κάποιο λόγο.

Μάλιστα τα βράδια στην  ίδια περιοχή  μπαίνει φωτοσήμανση. «Κάτι έχει εντοπιστεί στο βυθό»  λένε οι πληροφορίες και αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι  νάρκη αλλά μπορεί να είναι οτιδήποτε μεταλλικό που προσομοιάζει με νάρκη. Το αντικείμενο εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά το περασμένο Σάββατο ο οποίος και ειδοποίησε άμεσα το Λιμεναρχείο. Το σημείο που επιτηρεί το ΛΣ –σύμφωνα με φωτογραφίες του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου- βρίσκεται λιγότερο από 100 μέτρα από την ακτή και το αντικείμενο βρίσκεται περίπου σε 1,5 μέτρα βάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς» το Λιμεναρχείο Κυλλήνης έχει αποστείλει έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΝ στην Αθήνα για αποστολή έμπειρων δυτών οι οποίοι και θα ελέγξουν τι κρύβεται στο βυθό. Το Λιμεναρχείο Κυλλήνης από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε από τον ψαροντουφεκά, έπραξε τα δέοντα και η περιοχή επιτηρείται και απομακρύνονται όσοι πλησιάζουν στο σημείο.

Πιθανότατα ίσως και σήμερα να έρθουν από την Αθήνα δύτες οι οποίοι θα επιχειρήσουν και θα διακριβώσουν τι κρύβει ο βυθός. Στην ευρύτερη περιοχή στο παρελθόν έχουν βρεθεί νάρκες οι οποίες και εξουδετερώθηκαν από άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλη η επικαιρότητα