Ηλεία

«Πετροπόλεμος» και «έκρηξη» Ναμπίλ: «Δεν επιτρέπω προσωπικές αντιπαραθέσεις και υποβάθμιση του ΔΣ»

Ακούστε το άρθρο

Μια ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λέντζα, ήταν αρκετή για να προκληθεί μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών της παράταξης Ναμπίλ ο οποίος αντέδρασε έντονα απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις προς τους δημοτικούς του συμβούλους.

Και ενώ είχε ολοκληρωθεί το θέμα με τα απόβλητα στους Αγ. Θεοδώρους, ακολούθησε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λέντζα για τα χαλίκια: «Ζητώ να πληροφορήσετε το Σώμα σε ποιους δρόμους έχει πέσει χαλίκι αξίας 100.000 ευρώ, γιατί η Βουπρασία δεν έχει δει χαλίκι».

Μετωπική σύγκρουση

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Παλαιολόγος με έντονο ύφος προς τον Γιάννη Λέντζα, απάντησε πως «έχουν πέσει στην Βάρδα, στη Νέα Μανωλάδα, στο Καπελέτο και στα Λεχαινά, σε κεντρικούς δρόμους». «Πείτε σε ποιους δρόμους», τον ρώτησε ο Γιάννης Λέντζας, για να λάβει την απάντηση: «Τα χαλίκια τα ρίχνουμε σε συνεννόηση με τον δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία και να πάτε να δείτε». «Ο Παλαιολόγος ρίχνει χαλίκι στα ρουσφέτια του», σχολίασε ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης για να αντιδράσει ο Παλαιολόγος φωνάζοντάς του: «Να ανακαλέσεις γιατί θα σου κάνω μήνυση!». Για μερικά δευτερόλεπτα ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ιδιαίτερα της πλειοψηφίας παρακολουθούσαν έκπληκτοι την σύγκρουση αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου. Και ενώ ο  Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Χάρδας ζητά να μην γραφτεί τίποτα στα πρακτικά από τον… «πετροπόλεμο» που έχει ξεσπάσει, «εκρήγνυται» ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ.

Αυστηρό μήνυμα από Ναμπίλ

Ο δήμαρχος έκανε αυστηρές συστάσεις και απηύθυνε προειδοποίηση προς όλους τους δημοτικούς του συμβούλους:  «Ντροπή! Είναι ντροπή! Δεν είναι εικόνα αυτή! Δεν επιτρέπω να κάνετε καφενείο το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο και το δημοτικό συμβούλιο οι προσωπικές σας αντιπαραθέσεις και οι φιλοδοξίες σας. Αυτά όχι εδώ! Δεν επιτρέπω υποβάθμιση των συνεδριάσεων», ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι τέτοια θέματα (χαλίκια) δεν πρέπει να φθάνουν στο ΔΣ αφού κάθε δημοτικός σύμβουλος έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί σχετικά από την Τεχνική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι το ποσόν των 100.000 ευρώ για χαλίκια αφορά  όλο τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης (εκτός Κάστρου) και φυσικά το ποσόν δεν αρκεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές στους εκατοντάδες αγροτικούς δρόμους  του δήμου.

Επίσης αξίζει να τονιστεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση του με στελέχη της παράταξής του ο Ναμπίλ Μοράντ είχε τονίσει ότι δεν επιτρέπει τον διχασμό της παράταξης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «σε όποιον δεν αρέσει, η πόρτα είναι ανοιχτή!.

Όλη η επικαιρότητα