Οικονομία

Πετρόπουλος: «Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας θα πάρουν επιτέλους επικουρική σύνταξη»

Ακούστε το άρθρο

«Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας θα πάρουν επιτέλους επικουρική σύνταξη» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, καλώντας τη ΝΔ «να έρθει στη Βουλή να ψηφίσει. Και να έχει και αυτή συμμετοχή στο καλό αποτέλεσμα που επιφυλάσσουμε για τους συνταξιούχους».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Πετρόπουλος είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Δένδια: «Καταργείτε το Κοινοβούλιο πρόωρα, να μας πείτε, αν πραγματικά διαφωνείτε να πάρουν επικουρική σύνταξη οι συνταξιούχοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2017». Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επανέλαβε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα παραστεί στη Βουλή».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη με το Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ), είναι ακριβώς το παράδειγμα ως προς την πρόταση της ΝΔ που θέλει να διχοτομήσει τους ασφαλισμένους. Οι νέοι να πηγαίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση και οι παλιοί να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα επικουρικής ασφάλισης». «Θα συμβεί ό,τι συμβαίνει και στην Εθνική Τράπεζα. Οι άνθρωποι δεν παίρνουν σύνταξη. Θα προκύψει ένα κόστος 52 δισ. ευρώ για τη μετάβαση σε αυτό το σχήμα που σχεδιάζει η ΝΔ να επιβάλει, αν έρθει στη διακυβέρνηση της χώρας» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι, για τη διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, έχει γίνει μελέτη από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και «η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλει συμμετοχή με ποσό, ύψους 40 εκατ. ευρώ, ετησίως».

via 

Όλη η επικαιρότητα