Αχαϊα Ηλεία

Αστυνομικοί πήγαν ασθενή στην Ψυχιατρική του Ρίου και δεν τον δέχθηκε η γιατρός – Ζητήθηκε η μεταφορά του στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες (Τρίτη) στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όταν γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει νεαρό άτομο με ψυχιατρικά προβλήματα, το οποίο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με περιπολικό του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να γίνει ιατρική γνωμάτευση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δεσμευτούν για ώρες αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, η γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει το νεαρό άτομο, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Μάλιστα, υπέδειξε ως λύση τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Πύργου. Το αίτημα διαβιβάστηκε στο ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα όμως δήλωσε αδυναμία μεταφοράς του ασθενή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου.

Ετσι ο νεαρός χρειάστηκε να παραμείνει φρουρούμενος στη Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ, χωρίς να εξετάζεται, και με τους κινδύνους για την υγεία του αλλά και την ασφάλεια του ίδιου και των συνοδών αστυνομικών, από την πολύωρη καθυστέρηση.

Οι γονείς του, δε, υπέβαλλαν μήνυση στην γιατρό για παράβαση καθήκοντος, ενώ και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, μέσω του νομικού της συμβούλου έχει ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα