Ελλάδα

Ποια μέρα πέφτουν φέτος τα Χριστούγεννα – Ποια είναι τα τριήμερα των γιορτών και πως να σχεδιάσετε τις διακοπές σας

Ακούστε το άρθρο

Απομένουν μόλις 31 ημέρες για τα Χριστούγεννα και τα πρώτα χριστουγεννιάτικα είδη κάνουν την εμφάνισή τους στις βιτρίνες. Οι λάτρεις των Χριστουγέννων ανυπομονούν, όμως δεν απέχουμε πολύ από την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου.

Μετά το καλοκαίρι και τις διακοπές, όλοι ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, για να πάρουν μια ανάσα από την καθημερινότητα και να ξεφύγουν.

Όταν είναι ευνοϊκή και η κατάσταση, που οι αργίες «πέφτουν» πριν ή μετά το Σαββατοκύριακο, είναι ιδανικά και για ένα ταξίδι αναψυχής.

Φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Τρίτη. Επίσημα, δεν είναι τριήμερο, αλλά όσοι έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να πάρουν μία ημέρα άδεια και να συνδέσουν την αργία. Εξάλλου, ως αργία θεωρείται και η 26η Δεκεμβρίου, η επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως τα Χριστούγεννα, έτσι και η Πρωτοχρονιά πέφτει Τρίτη. Η μόνη διαφορά είναι ότι η επόμενη ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά δεν είναι αργία, οπότε όσοι δουλεύουν θα πρέπει να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Αλλά και στην περίπτωση της Πρωτοχρονιάς, αν υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε άδεια τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, μπορείτε να συνδυάσετε ένα τετραήμερο.

Η πρώτη αργία κάθε νέου έτους και η επόμενη της Πρωτοχρονιάς, είναι τα Θεοφάνια, στις 6 Ιανουαρίου και φέτος πέφτουν Κυριακή.

Οι μοναδικές ευκαιρίες για ολιγοήμερες διακοπές, είναι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα