Life

Ποιες είναι οι ώρες και οι μέρες «αιχμής» για το σεξ – Γιατί το κρεβάτι θεωρείται η καλύτερη επιλογή

Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν έρωτα με τον σύντροφό τους όταν πηγαίνουν στο κρεβάτι, συνήθως δηλαδή το βράδυ. Για αυτόν το λόγο, η φράση «κοιμάμαι με κάποιον» τείνει να είναι συνώνυμη του «κάνω σεξ».

Η απιστία, αντίθετα, είναι πιθανό να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πρόκειται για μια πιο σύντομη δραστηριότητα, η οποία μπορεί μεν να ικανοποιήσει τη γονιμοποίηση από βιολογική άποψη, όμως όχι πάντα και τον ερωτικό πόθο. Αν σκεφτεί κάποιος πως αυτό που κάνει είναι ανήθικο ίσως να μειωθεί και η «όρεξη» του κατακόρυφα.

Κι όμως! Το σεξ έχει κατάλληλες ώρες και μέρες

Σύμφωνα με ερευνητές, τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να κάνουν σεξ λίγο πριν πέσουν για ύπνο, μεταξύ 10 το βράδυ και 2 τα ξημερώματα. Άλλοι πάλι, επιθυμούν ένα τελευταίο χάδι με τον σύντροφό τους, λίγο πριν φύγουν για τη δουλειά. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 6 το πρωί παρατηρείται αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα.
Η επιθυμία για σεξ επηρεάζεται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, από το εργασιακό πρόγραμμα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών κάνει έρωτα τα Σαββατοκύριακα, οπότε οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες, το ωράριο πιο ελεύθερο και η διάθεση πιο ευχάριστη.

Σεξ στο κρεβάτι και σύλληψη

Γιατί τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να κάνουν έρωτα στο κρεβάτι;
Μπορεί να μην το κάνουν επειδή γνωρίζουν καλά τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, όμως είναι αποδεδειγμένο ότι με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η σύλληψη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μια γυναίκα παραμένοντας ξαπλωμένη μετά τη σεξουαλική πράξη, είναι πιθανότερο να «πιάσει παιδί». Αντιθέτως, όταν βρίσκεται σε όρθια στάση, η βαρύτητα του σώματός της τείνει να εξαφανίζει την εκσπερμάτωση από την αναπαραγωγική περιοχή.
Συν τοις άλλοις, όταν το ζευγάρι παραμένει ξαπλωμένο, επωφελείται της σεξουαλικής ικανοποίησης και οικειότητας, παράγοντες που επίσης σχετίζονται με τη σύλληψη.

Οι ομοκρέβατοι και οι απολαύσεις τους

Δυο άνθρωποι που κοιμούνται μαζί έρχονται πιο κοντά συναισθηματικά και ενισχύουν την μεταξύ τους σχέση.
Πέρα από το ρομαντικό της υπόθεσης, βέβαια, υπάρχει και το πρακτικό σκέλος. Ένα ζευγάρι που κοιμάται μαζί δημιουργεί υψηλότερη θερμοκρασία τα κρύα βράδια του χειμώνα, ενώ έχει και περισσότερους αισθητήρες σε κάποιο πιθανό κίνδυνο. Αν κάποιος από τους δύο κοιμάται βαριά, οι άλλος μπορεί να ξυπνήσει από μια δυσάρεστη μυρωδιά ή έναν ύποπτο ήχο. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Κι ο ύπνος θέλει παρέα!

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα