Αγροτικά

Ποιοι αγρότες θα αποζημιωθούν για τις ζημιές της κακοκαιρίας

Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων από την Αρκαδία και την Αργολίδα είχε σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της ημερίδας που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα.

Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου, «ακούσαμε με προσοχή τους προβληματισμούς των παραγωγών και τα ζητήματα που έθεσαν». Όσον αφορά στην ημερίδα, είπε ότι «αυτό που προέχει είναι η ενημέρωση των αγροτών, η προοπτική του αγροτικού χώρου, καθώς και το τι έχει κάνει η κυβέρνηση, ειδικά το 2016».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ζημιές από την κακοκαιρία, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «ξεκινάμε τις επισκέψεις στις περιοχές που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις από το κύμα κακοκαιρίας και δυστυχώς είναι σε πανελλαδικό επίπεδο» και τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα, ιδιαίτερα όσον αφορά στις ζημιές που έχουν προκύψει στη ζωική παραγωγή, να καλυφθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ».

Σχετικά με τις ζημιές που αφορούν το πάγιο κεφάλαιο, το φυτικό κεφάλαιο και τις εγκαταστάσεις, ο Βαγγέλης Απόστολου είπε ότι «θα συνταχθούν οι απαραίτητοι φάκελοι και θα επιδιώξουμε, όχι μόνο μέσω των ΠΣΕΑ και του μέτρου 5.2 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, αλλά ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που θα προκύψει, ενδέχεται να συζητήσουμε σε επίπεδο κυβέρνησης και την αντιμετώπιση μέσα από ένα ειδικό κονδύλι».

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα