Οικονομία

Ποιοι επαγγελματίες υποχρεούνται να έχουν μηχάνημα POS μέχρι το καλοκαίρι

Ακούστε το άρθρο

Με μηχανήματα POS θα υποχρεωθούν να εξοπλιστούν οι περισσότεροι επαγγελματίες στα καταστήματά τους, μπαίνοντας έτσι τέλος στις συναλλαγές με μετρητά.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να υποχρεώσει ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ταβέρνες και άλλους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών (δηλαδή τους ορισμένες ομάδες επιχειρηματικών «υψηλού κινδύνου») να εγκαταστήσουν άμεσα, έως το καλοκαίρι, συσκευές POS για να δέχονται τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα προστεθεί άλλη μια ομάδα επαγγελματιών και η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

Την ίδια στιγμή, το ΥΠΟΙΚ σκοπεύει να εξαιρέσει από την υποχρέωση να δέχονται κάρτες τα σημεία πώλησης καπνού, τα μικρά παντοπωλεία, τα περίπτερα, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση.

Αναφερόμενη στα μηχανήματα POS η υφυπουργός κυρία Παπανάτσιου, σημείωσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι ομάδες επαγγελματιών που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μηχάνημα υποδοχής ηλεκτρονικών καρτών πληρωμών.

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα