Smile Αποδράσεις

Πήλιο: Καλωσορίζοντας τον χειμώνα στο Βουνό των Κενταύρων (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινώντας κανείς να επιλέξει τους καλύτερους προορισμούς στο Πήλιο, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη δυσκολία. Γιατί το πολύπλευρο και πάντα ενδιαφέρον βουνό των Κενταύρων διαθέτει προορισμούς για όλους. Για τον χειμώνα, που το φόντο ντύνεται στα λευκά. Για το φθινόπωρο, που η φύση συναρπάζει με όλες της τις γήινες αποχρώσεις.

Για την άνοιξη που το βουνό φορά τα πολύχρωμά του και για το καλοκαίρι, που οι θάλασσες του Πηλίου προσκαλούν τους επισκέπτες στις πιο απολαυστικές και δροσιστικές βουτιές. Για τον επισκέπτη που θέλει να γυρίσει κάθε γωνιά, από το χιονοδρομικό μέχρι τις παραλίες. Και για τον επισκέπτη που θέλει να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη θαλπωρή κάποιου ξενώνα ή τη φιλοξενία κάποιου παραδοσιακού καφενείου, με ένα γλυκό του κουταλιού δίπλα.

Τα όμορφα χωριά του Πηλίου έχουν σήμα κατατεθέν τις χαρακτηριστικές πλατείες, τα πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά. Η ατμόσφαιρά τους γοητεύει τον επισκέπτη, με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική να αναδεικνύει μικρά και μεγάλα κατασκευαστικά «κοσμήματα» με φόντο την πλούσια φύση του βουνού.

Αλλά και η θέα είναι από πολλά σημεία μαγευτική, με κάποιους οικισμούς να αγναντεύουν τον Παγασητικό και τον Βόλο και τον ορίζοντα να απλώνεται γενναιόδωρα μπροστά τους.

Μερικές από τις πιο ξεχωριστές εικόνες του Πηλίου είναι οι παρακάτω.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα