Hobby Smile

Πίνακες ζωγραφικής εξελίσσονται σε τατουάζ [PHOTOS]

Ακούστε το άρθρο

Η ζωγραφική, μια από τις καλές τέχνες αποτέλεσε αντικείμενο ενασχόλησης για πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αργότερα δημιούργησαν έργα τέχνης που σήμερα κοσμούν μεγάλα μουσεία ανά τον κόσμο. Οι λάτρεις της ζωγραφικής που τυχαίνει να είναι ταυτόχρονα και λάτρεις των τατουάζ αποφασίζουν να στολίσουν το σώμα τους με διάσημους πίνακες ζωγραφικής που αγαπούν και δεν αρκούνται στο να τους απολαμβάνουν μόνο στις γκαλερί και τα μουσεία. Δυο τέχνες λοιπόν, η ζωγραφική και η δερματοστιξία συναντιόνται και το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο.

«Κάθε πράξη δημιουργίας είναι πρώτα μια πράξη καταστροφής» είχε πει ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος, Πάμπλο Πικάσο. Η πορεία και το έργο του στάθηκαν αφορμή για πολλούς θαυμαστές του να ζωγραφίσουν στο δέρμα τους μερικά από τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη. Η «Γκουέρνικα» όσο μεγάλο από άποψη διαστάσεων έργο κι αν φαίνεται, μπορεί να αγκαλιάσει μια ολόκληρη γάμπα με το σωστό σχεδιασμό.

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο ζωγράφος που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης είναι ο δημιουργός μερικών από τα σημαντικότερα έργα τέχνης που απασχολούν ακόμη και σήμερα. Το διάσημο πορτρέτο της «Μόνα Λίζα» προσελκύει πάντοτε τα βλέμματα όσων επισκέπτονται το Λούβρο στο Παρίσι. Εκείνοι όμως έχουν βάλει στην καρδιά τους την μορφή της αινιγματικής γυναίκας, δε διστάζουν να τη βάλει και στο σώμα τους, σχεδιάζοντας τη σε διάφορες παραλλαγές.

Η φυσιογνωμία του Σαλβαδόρ Νταλί, αλλά και τα έργα του στιγμάτισαν την ιστορία της τέχνης. «Η εμμονή της μνήμης», το έργο με τα εύκαμπτα ρολόγια που μοιάζουν λιωμένα και τσαλακωμένα είναι από τους δημοφιλέστερους πίνακες του ζωγράφου. Το μήνυμα του έργου σχετικά με το χάσιμο του χρόνου και τη σημασία του, δεν προβλημάτισε μόνο το Νταλί που το σχεδίασε, αλλά όλους εκείνους που το αποτύπωσαν στο σώμα τους.

Ο πίνακας «Έναστρη Νύχτα», του Βίνσεντ βαν Γκογκ είναι ίσως το πιο δημοφιλές σχέδιο του ζωγράφου που κοσμεί το σώμα πολλών θαυμαστών της τέχνης και της ζωγραφικής του.

Ο Μιχαήλ Άγγελος κατάφερε να επηρεάσει την ανάπτυξη της δυτικής τέχνης και την αντίληψη γύρω από αυτή. Τα διάσημα χέρια που σχεδόν ακουμπάνε το ένα το άλλο από το γνωστό έργο του, «Η δημιουργία του Αδάμ» που κοσμεί την οροφή της Καππέλα Σιστίνα, καλύπτει πλεόν και διάφορα σημεία του σώματος εκείνων που καθηλώθηκαν από την ένταση των δυο χεριών με τα ενεργητικά δάκτυλα.

Η κοπέλα με γυρισμένο κεφάλι και την ιδιαίτερη ομορφιά στο βλέμμα και το πρόσωπο της, «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» είναι έργο του Γιοχάνες Βερμέερ. Φυσικά, δε σημαίνει πως αν επιλέξεις να χτυπήσεις τατουάζ στο σώμα σου πρέπει το έργο να είναι απαράλλαχτο από την αρχική του μορφή. Αντιθέτως, ο καθένας έχει το ελεύθερο να δημιουργήσει ιδιαίτερα σχέση ανάλογα με τη δική του οπτική γωνία και την αισθητική του.

Η «Κραυγή», η απρόσωπη παραμορφωμένη φιγούρα στο έργο του Έντβαρτ Μουνκ δείχνει να κινεί την περιέργεια τόσο όσων το βλέπουν ως δημιουργία, αλλά και ως ένα ιδιαίτερο σχέδιο τατουάζ.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα