Γυναίκα

Πιο άπιστος ο άνδρας που έχει μεγάλα…

pio_apistos_o_andras_poy_ehei_megala.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όσο μεγαλύτερους όρχεις έχει ένας άνδρας τόσο πιο άπιστος είναι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Οσλο. Ουσιαστικά, το μεγάλο μέγεθος των όρχεων προδίδει την ακόρεστη επιθυμία τους για σεξουαλικές επαφές, υποστηρίζουν Νορβηγοί επιστήμονες.

Θα μπορούσε, έτσι, κάποιος να συμπεράνει ότι οι άνδρες με μικρότερους όρχεις, προτιμούν μια πιο σταθερή συμμετοχή στην ανατροφή των παιδιών αντί να έχουν πολλές σεξουαλικές επαφές με άλλες γυναίκες.

Για τους επιστήμονες, όσο πιο ανεπτυγμένη είναι η συγκεκριμένη περιοχή των γεννητικών οργάνων στους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος παράγουν, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύκολα «σκλάβοι» της λίμπιντο. Για το λόγο αυτό, άνδρες με μικρούς όρχεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν καλύτεροι μπαμπάδες: να ασχοληθούν με το άλλαγμα της πάνας, το τάισμα και το μπάνιο του μωρού.

Παλαιότερη μελέτη, με επικεφαλής τους ανθρωπολόγους Τζέημς Ρίλινγκ και Τζενιφερ Μασκάρο, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ερεύνησε τη σχέση μεταξύ του μεγέθους των όρχεων και της πατρότητας σε 70 άνδρες που είχαν παιδιά ηλικίας 1-2 ετών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των ανδρών με τους μικρότερους όρχεις έδειχνε έως τρεις φορές μεγαλύτερη συναισθηματική ενεργοποίηση στη θέα των παιδιών τους, σε σχέση με τον εγκέφαλο των ανδρών με τους μεγαλύτερους όρχεις.

Για τους επιστήμονες, το μέγεθος των όρχεων, πιθανόν μέσω της ορμόνης τεστοστερόνης, επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανδρών. «Ξέρουμε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης υποχωρούν όταν οι άνδρες γίνονται πατέρες», δήλωσε ο Ρίλινγκ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι σαφής ο μηχανισμός που συνδέει το μέγεθος των όρχεων με την ανδρική συμπεριφορά και ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα