Ελλάδα

Ποιος είναι ο 44χρονος «νονός» που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους

Ακούστε το άρθρο

Γνώριμος στις Αρχές από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 είναι ο 44χρονος άνδρας που στις 21:40 το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε με 8 σφαίρες «φυτεμένες» στο σώμα του, κοντά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Τότε, το όνομα του υπήρχε σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής για κύκλωμα εκβιαστών νυχτερινών κέντρων. Μάλιστα, οι εφημερίδες της εποχής έγραφαν ότι ο 25χρονος τότε νεαρός ανέλαβε τα ηνία από άλλον νονό και σύντομα γιγάντωσε το κύκλωμα σε ένα από τα πιο «σκληρά» της αθηναϊκής νύχτας. Παρότι ο ίδιος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τίρυνθας για ληστείες, καθοδηγούσε την ομάδα που σύντομα αύξησε την επιρροή της και άρχισε να εκβιάζει όλο και περισσότερα, όλο και μεγαλύτερα κέντρα.

Στα χρόνια που πέρασαν συμμάχησε με δύο ακόμη πολύ γνωστούς «νονούς» της αθηναϊκής νύχτας. Ο ένας δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά, έχοντας μόλις αφήσει το παιδί του στο σχολείο. Ο λόγος για τον μπόντι μπίλντερ Βασίλη Γρίβα. Ο άλλος έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα και δεν απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. Ο «Μπου» ή «Μπούμπι», όπως ήταν το ψευδώνυμο του 44χρονου, ήταν και στη δικογραφία των 300 σελίδων για τη λεγόμενη Greek Mafia ως ηγετικό στέλεχος μίας εκ των τεσσάρων «κορυφών» στον χώρο του υποκόσμου. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13,5 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια απόφαση.

Η δράση της συμμορίας που μετείχε .εκτείνονταν από τα δυτικά προάστια της Αττικής μέχρι τον Πειραιά. Τον Φεβρουάριο του 2016 είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση την ώρα που έμπαινε σε πιτσαρία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, με τις σφαίρες από το πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov να μην βρίσκουν τον στόχο τους.

Χθες παρά τις προσπάθειες των γιατρών του «Ερυθρού Σταυρού», ο 44χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Πηγή: huffpost 

Όλη η επικαιρότητα