Ελλάδα

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ακούστε το άρθρο

Απελευθερώθηκε ύστερα από ομηρεία έξι μηνών ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ελεύθερος μετά την εξάμηνη απαγωγή ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο κ. Λεμπιδάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του.

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο υιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης.

Η εταιρεία Πλαστικά Κρήτης ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων, όπως πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών, πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ πρόσφατα στράφηκε και στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα