Ζώα

Πίσω από την κακοποίηση των ζώων κρύβεται βαριά εγκληματικότητα

i_zoi_kai_o_thanatos_enos_anekpaideytoy_skyloy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η άμεση σχέση, η οποία προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες, ανάμεσα στην κακοποίηση των ζωών και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών, βρέθηκε στο επίκεντρο επιστημονικής παρουσίασης- εκπαίδευσης εισαγγελικών λειτουργών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενημερώθηκαν από Αμερικανούς υψηλόβαθμους συναδέλφους τους για την επικινδυνότητα των εγκλημάτων που κρύβει η κακοποίηση των ζώων, αλλά και την άμεση σχέση της με τη βαριά εγκληματικότητα.

Η ενημέρωση – εκπαίδευση των εισαγγελικών λειτουργών, στην οποία προήδρευσε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έγινε από Αμερικανίδες υψηλόβαθμες εισαγγελικούς λειτουργούς, τις Michelle Welch, Πολιτειακή Αντεισαγγελέας και Διευθύντρια της Μονάδας Δίκαιου των Ζωών της Βιρτζίνια και την Nicole Blumberg, Επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Κακοποίησης της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, ενώ το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των εισαγγελικών λειτουργών οργάνωσαν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία  και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Συμμαχία για την Ελλάδα».

Όπως επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους στις περισσότερες υποθέσεις βαριάς ενδοοικογενειακής βίας, οι δράστες είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων, καθώς τα ζώα προσφέρονται για παραδειγματισμό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Οι Αμερικανίδες εισαγγελείς, μάλιστα, αναφέρθηκαν σε σειρά υποθέσεων που έχουν απασχολήσει την αμερικανική δικαιοσύνη όπου δράστες στυγερών εγκλημάτων είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να καταγγέλλονται και να ερευνώνται περιστατικά κακοποίησης ζώων, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τα άτομα αυτά θα προχωρήσουν -αν δεν το έχουν κάνει ήδη- σε κακοποιήσεις παιδιών, γυναικών ή άλλες μορφές εγκληματικότητας.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά, περιλάμβανε εκπαίδευση αστυνομικών και λιμενικών σε ανάλογες δράσεις.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα