Πιθανή η μεταφορά των τμημάτων ΑΕΙ του Αγρινίου στην Πάτρα

geg-katalipsi-foitites-patra2.jpg

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια δήλωση που έκανε το πρωί της Παρασκευής η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου στους καταληψίες φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου ΔΕΑΠΤ, ΔΠΠΝΤ και ΔΠΦΠ που σήμερα προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρύτανης είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους καταληψίες φοιτητές και όπως μεταφέρουν φοιτητές που ήταν παρόντες, έγινε και πάλι αναφορά στο «βάρος» που αποτελούν τα Τμήματα του Αγρινίου, στο -υποχρηματοδοτούμενο- Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μιλώντας για πρώτη φορά ανοικτά για το ενδεχόμενο τα Τμήματα να μεταφερθούν στην Πάτρα.


Συγκεκριμένα το πρωί η κ. Κυριαζοπούλου βρέθηκε στην είσοδο του γραφείου της «αντιμέτωπη» με περίπου 150 φοιτητές που απο τα ξημερώματα ήταν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για να κάνουν την κατάληψη και τους εξήγησε πως τρία μπορεί να είναι τα ενδεχόμενα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα: Ή τα Τμήματα να μετατραπούν και πάλι σε Πανεπιστήμιο, ή να υπάρξει ενίσχυση των κονδυλίων ή τελικά τα Τμήματα να μεταφερθούν στην Πάτρα.
 

Να σημειωθεί πως οι φοιτητές βρίσκονται ακόμη στην πρυτανεία συνεχίζοντας την κατάληψη ενώ έχει συμφωνηθεί να υπάρχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με εκπροσώπους των φοιτητών και την πρυτανεία. Ζητήθηκε μάλιστα από τους φοίτητες να σταματήσουν την κατάληψη, χωρίς όμως να το δεχτούν.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ΑΠΕ οι φοιτητές έχουν ως αίτημα τη μεταφορά τους στην Πάτρα, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται πως έθεσαν και τονίζουν πως αυτό που τους ενδιαφέρει «είναι η επίλυση των προβλημάτων τους και το πτυχίο τους».

 

 

Πηγή: agriniopress.gr