Οικονομία

Πλεονάσματα και χρέος στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup

Ακούστε το άρθρο

Τα επόμενα βήματα για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, το δημοσιονομικό μονοπάτι μετά το 2018 αλλά και το θέμα του χρέους στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ οι υπουργοί οικονομικών θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος μετά την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως αναφέρει στην ατζέντα αναμένεται να επιστρέψει στο θέμα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού μονοπατιού (σ.σ. πρωτογενή πλεονάσματα) για την περίοδο μετά το πρόγραμμα και να συζητήσει την βιωσιμότητα του χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαίου του 2016.

Να σημειωθεί ότι έχει γίνει γνωστό πως πριν τη συνεδρίαση των υπουργών τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο EwG που μεταξύ άλλων θα κληθεί να επικυρώσει ότι έχουν καλυφθεί τα προαπαιτούμενα μετά και την αναμενόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα