Αρκαδία

Πλημμύρες 2016: 370.000 ευρώ στο Δήμο Τρίπολης για τις οικοσυσκευές – 174 οι δικαιούχοι (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μια θετική εξέλιξη για τους κατοίκους του Δήμου Τρίπολης που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες στις 25/06/2016 ανακοίνωσε στην κάμερα του pna.gr ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημητρης Παυλής.

Πιο συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος –μετά και από παρέμβαση του ίδιου – για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν β γήκε η τελική έγκριση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιστωθεί στο Δήμο το ποσό των 370.000 ευρώ για τους 174 δικαιούχους, που είχαν υποστεί καταστροφές σε οικοσυσκευές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής ανέφερε: «Στις 25/06/2016 ζήσαμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο με τεράστιες καταστροφές στην Τρίπολη αλλά και σε χωριά του Δήμου. Οι υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και καταγράφηκαν όλες οι ζημιές. Γίνανε τάχιστα οι αιτήσεις και ο έλεγχος από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου και του Υπουργείου, ακολούθησε ο επανέλεγχος, καθώς και ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Τα υποβάλλαμε όλα στο Υπουργείο ζητώντας οικονομική ενίσχυση και  επιτέλους μετά και από παρεμβάσεις μας για την καθυστέρηση που υπήρχε, έκλεισε αυτό το θέμα που μας κρατούσε σε αγωνία. Δεν κόπηκε κανένας από τους δικαιουχους, 174 στο σύνολο και έτσι ια αποζημιωθουν όλοι».

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν αναμένεται να πιστωθούν στο Δήμο από το Υπουργείο 370.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Δήμος με ανακοίνωση του θα καλέσει τους δικαιούχους προκειμένου να τους δοθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στον καθένα.

pna.gr

Όλη η επικαιρότητα