Οικονομία

Πληρώνονται συντάξεις, επίδομα παιδιού, ΚΕΑ και αναδρομικά – Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν σήμερα

Ακούστε το άρθρο

Ημέρα πληρωμών είναι σήμερα για πολλούς αφού πληρώνονται το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, οι συντάξεις, το επίδομα παιδιών το ΚΕΑ και τα αναδρομικά σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας.

Σήμερα ολοκληρώνεται η πίστωση στους λογαριασμούς εν ενεργεία και συνταξιούχων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και σήμερα πρέπει να πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων. Τα δώρα γιορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα ενώ η μη καταβολή του δώρου έχει ποινικές συνέπειες για το εργοδότη.

Σήμερα καταβάλλεται και η δεύτερη ομάδα των συντάξεων για τον Ιανουάριο. Προχθές καταβλήθηκαν οι συντάξεις για τον ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του δημοσίου του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Η πληρωμή του ΚΕΑ- που θα γίνει επίσης σήμερα – θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το επίδομα τέκνων – η τρίτη δόση θα πληρωθεί επίσης σήμερα. Οι δικαιούχοι θα είναι 886.268. Ταυτόχρονα θα επαναλειτουργήσει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση για να υποδεχτεί τις τελευταίες αιτήσεις του 2018. Φέτος οι αιτήσεις Α21 ολοκληρώνονται στο σύνολό τους στο τέλος του 2018 και όχι το πρώτο 15ήμερο του 2019 όπως γινόταν μέχρι το 2017.

Η καταληκτική δηλαδή ημερομηνία για αιτήσεις Α21 που αφορούν στο Επίδομα Παιδιού 2018 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018 και όχι η 15η Ιανουαρίου όπως ίσχυε το 2017 .

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα