Ηλεία

Πλήθος επισκεπτών στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας – Επιτυχής η εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου «Αστρινιά»

Ακούστε το άρθρο

Με τεράστια επιτυχία διοργανώθηκε και διεξήχθη στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, η εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου “ΑΣΤΡΙΝΙΑ” στον  Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας, με θέμα ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ “ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ……ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ”.

Πλήθος επισκεπτών από κατοίκους της περιοχής μας, παρακολούθησαν και απόλαυσαν μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη για τον τόπο μας εκδήλωση.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος τύπου κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ομιλητής ο φιλόλογος κ. Αριστοτέλης Κλαμαριάς, ο οποίος με γλαφυρότητα και με πλήρη στοιχεία, μας ταξίδεψε στις παλαιότερες προβιομηχανικές εποχές της παραγωγής σιτηρών μέχρι την παρασκευή του ψωμιού και τέλος την εκδήλωση έκλεισε η κα. Αθανασία Μπαρτζίλα. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Αστρινιά (παιδικό και ενήλικες) με χοροδιδάσκαλο τον κ. Νίκο Χρυσανθόπουλο, με χορούς που αναφέρονται στο ψωμί, το χορευτικό τμήμα του συλλόγου φίλων παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού “Ο ΜΟΡΙΑΣ” με τον πρόεδρό του κ. Ανδρέα Λάβδα και χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιώργο Ανδρικόπουλο με διάφορους τοπικούς χορούς και το γυναικείο χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού λαογραφικού & μορφωτικού συλλόγου Αμαλιάδας “H ΕΛΙΣΣΑ” με την πρόεδρο του κα. Θεώνη Λιακοπούλου και χοροδιδάσκαλο τον κ. Ανδρέα Μικελόπουλο με χορούς από την Ανατολία και Καππαδοκία.

Συμμετοχές Σωματείων-Συλλόγων

Επίσης συμμετείχαν με πλήθος από παραδοσιακά και καλλιτεχνημένα (κεντητά) ψωμιά και γλυκίσματα ο νεοσύστατος πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Χαβαρίου  “Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, το κοινωφελές σωματείο “ΠΥΡΡΩΝ Ο ΗΛΕΙΟΣ”, ο πολιτιστικός σύλλογος ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ο πολιτιστικός & εξωραϊστικός σύλλογος Καλυβίων Ήλιδας “Η ΗΛΙΔΑ”, ο πολιτιστικός σύλλογος Αυγείου “Ο ΦΥΛΕΑΣ”, ο πολιτιστικός σύλλογος ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΖΕΡΟ και ο σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας “Η ΑΡΧΑΙΑ ΉΛΙΔΑ”. Όλους τους συλλόγους τους ευχαριστούμε θερμά για την δυναμική συμμετοχή τους και θέλουμε ν’ αναφέρουμε, ότι είναι από τις λίγες περιπτώσεις όπου δέκα τοπικοί σύλλογοι συμπράττουν και αλληλοβοηθούνται για το καλό του τόπου μας.

Μεταξύ των παρευρισκομένων που μας τίμησαν με την παρουσία τους ήταν και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ο αιδεσιμότατος ιερέας του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πηνείας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τραγανού κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Παναγιώτης Ζεύλας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης και τέως και νυν πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ευχαριστήριο

Ο σύλλογος «ΑΣΤΡΙΝΙΑ», θέλει δημοσίως να ευχαριστήσει και τους χορηγούς της εκδήλωσης, που με την προσφορά τους συνέβαλαν αρκετά ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ψωμιού. Κρεοπωλεία, Σταυρούλιας Χάβαρι, Κατσουρίδας Αμαλιάδα, Μπάκας Αμαλιάδα, Βυθούλκας Αμαλιάδα, το κατάστημα Τζαμί Village, τα αρτοποιεία και πρατήρια άρτου Τσαγκαρούλιας Παναγιώτης Εφύρα, Καρεσιώτης Αμαλιάδα και Μαραζιώτη Σταθούλα Χάβαρι. Επίσης θέλει να ευχαριστήσει την κυρία Μαννέτα Ουρανία και ιδιαίτερα το μέλος του συλλόγου μας κ. Μπαρτζίλα Διονύσιο, ιδιοκτήτη μαρμαροβιοτεχνίας που κατασκεύασε και δώρισε μια περίτεχνη μαρμάρινη βρύση, για την λαχειοφόρο του συλλόγου μας.

Κατά την κλήρωση της λαχειοφόρου μας, κέρδισαν οι κάτωθι αριθμοί 1ος λαχνός  ΝΟ  1761 κερδίζει την μαρμάρινη βρύση και 2ος λαχνός  ΝΟ  1605 κερδίζει μια τηλεόραση πλάσμα 32 Ιντσών.

Ο σύλλογος «ΑΣΤΡΙΝΙΑ» πάντα πιστός στην παράδοση, συνεχίζει το έργο του και υπόσχεται ότι θα είναι πάντα παρών στα δρώμενα του Δήμου και όπου χρειαστεί!

Όλη η επικαιρότητα